Gaziantep'te Emeklilere Müjde! Emeklilerin Borçları Silinecek

Gaziantep'te Emeklilere Müjde! Emeklilerin Borçları Silinecek
Gaziantep başta olmak üzere Türkiye genelindeki emekli vatandaşlar, Meclisten beklenen yeni kararı dört gözle bekliyor. Torba Yasaya son anda eklenen bir madde, emeklilikleri birikmiş olan sağlık borçlarını silerek onlara büyük bir rahatlama sağlayacak

Gaziantep'teki emekliler sağlık borçları yüzünden hastanelere gidememenin zorluğunu yaşarken, Torba Yasa'ya eklenen yeni düzenleme umut oldu. Eklenen madde gereği, sağlık borçları yüzünden tedavi olamayan vatandaşlara bir yıl boyunca ücretsiz tedavi hakkı tanınıyor.

EMEKLİLER UMUT'LA BEKLİYOR

Sigorta primlerini işsizlik süreçlerinde ödeyemeyen birçok vatandaş, af niteliğindeki bu düzenlemeye umut bağlıyor. Torba yasa taslağının 54. maddesi, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu bulunan vatandaşları da kapsıyor ve maddenin getirdiği haklarla birlikte bu borçların faiziyle silinmesi öngörülüyor.

GSS AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK

GSS affı, özellikle 1 Ocak 2014 tarihinden önce GSS prim borcu bulunan kişileri ilgilendiriyor. SGK veya Bağ-Kur primleri ödenmediğinde, vatandaşların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için her ay GSS primi ödemeleri gerekiyor. Ödenmeyen GSS prim borçları nedeniyle vatandaşlar, devlet hastanelerinde yalnızca acil servis hizmetlerinden yararlanabilmekte ve diğer sağlık hizmetlerini maalesef alamamaktadır.

BORÇLAR ÖDENMEYİNCE NE İŞLEMLER YAPILIYOR

GSS prim borçlarının zamanında ödenmemesi durumunda, borçlar faizlerle artmakta ve Sosyal Sigortalar Kurumu tarafından haciz işlemi başlatılabilmektedir. Vatandaşlar, tedavilerini yaptıramadıkları gibi biriken borçlar nedeniyle icra riskiyle de karşı karşıya kalabiliyor. Ancak yeni yasa tasarısıyla birlikte, emekliler için bu sorunların çözüme kavuşması bekleniyor

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.