Gaziantep'te Fahiş Fiyatlara Kurban Almak Bir Dert! Alabilirsenizde Bu Fiyatlara Kestirmek AYRI DERT!

Gaziantep'te Fahiş Fiyatlara Kurban Almak Bir Dert! Alabilirsenizde Bu Fiyatlara Kestirmek AYRI DERT!
Gaziantep’te kurban kesim ücretleri açıklandı: İşte kesim ücretleri Kurban Bayramının yaklaşmasıyla Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası, kurban kesim ücretlerini açıkladı. İşte 2024 kurban kesim ücretleri…

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Bekir Özsert, kurban kesim ücretlerini açıkladı. Özsert, “Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası tarafından açıklanan Kurban Kesim Ücretlerini; Büyükbaş kesim için 4000 TL, Dana Kemikten Ayırma 2000 TL, Koyun Kesim 800 TL, Et İşleme Kilogramı 60 TL ve Kıyma Çekim Ücreti Kilogram başına 20 TL olarak belirledik” dedi.

BELİRLENEN KURBAN KESİM ÜCRETLERİ YÜKSEK DEĞİL

Gaziantep Kasaplar ve Celepciler Odası Başkanı Bekir Özsert, “Gaziantep’te piyasada yeterince kasap yok. Biz kasap esnafı olarak her gün mezbahanelerde koyun başına 20 lira ödüyoruz ve mezbahane sadece hayvanı kesip gövde halinde teslim ediyor. Mezbahane kasap esnafından her bir dana için 2 bin lira ücret alıyor ve dediğim gibi sadece kesip gövde halinde teslim ediyor. Biz de büyükbaş kesim ücretini 4 bin TL, koyun kesim ücretini 800 lira olarak belirledik. Şimdi Mezbahane bu paraları alırken kasap esnafının vatandaşın evine, çiftçiliğine, köyüne gidip kurbanı kesim parçalara ayırıp teslim edince bu parayı alması çok değil. Bir dana için 4 bin lira belirledik ve bir danaya 6-7 kişi giriyor. Yani her bir hisse fiyatı bir koyun kesim ücretine geliyor. Kasap esnafı gidip özel hizmet veriyor” dedi.

N

İŞTE GAZİANTEP’TE 2024 KURBAN KESİM ÜCRETLERİ

ekran-resmi-2024-05-16-20-58-58.png

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.