Gizli Mirasınızı Var Mı? E-Devlet'ten Anında Bu Yollarla Öğrenin

Gizli Mirasınızı Var Mı?  E-Devlet'ten Anında Bu Yollarla Öğrenin
E-Devlet sistemi, bireylere atalarından kalan gizli miraslar hakkında bilgi edinme olanağı sunuyor. Bu hizmetin varlığından haberdar olmayan kişiler, miras haklarından faydalanma şansını kaçırıyor. E-Devlet üzerinden miras sorgulama işlemi nasıl yapılır

E-Devlet sistemi, bireylere atalarından kalan gizli miraslar hakkında bilgi edinme olanağı sunuyor. Fakat, bu hizmetin varlığından haberdar olmayan birçok kişi, miras haklarından faydalanma şansını kaçırıyor. Peki, e-Devlet üzerinden miras sorgulama işlemi nasıl yapılır ve neler öğrenilebilir?


İnternet çağında miras sorgulama artık çok daha kolay bir hale geldi. e-Devlet platformunun WebTapu özelliği, vatandaşlara dedelerinden kalma taşınmazlar olup olmadığını öğrenme fırsatı veriyor. Özellikle Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine yoğun ilgi gösteren ve aile geçmişi ile ilgili mülk bilgisi arayan bireyler için bu sistem büyük kolaylık sağlıyor.


E-devlet portalında nasıl sorgulama yapılacağı merak konusu olabilir. İlk adım, "Nüfus Kayıt Örneği" sorgulama hizmetinden yararlanarak öğrenmek istediğiniz atasının T.C. kimlik numarasını edinmek. Nüfus kayıtlarınızı inceleyerek bu bilgiye ulaşılabilir. Bu bilgi ile birlikte WebTapu sistemi üzerinden "Mirasçısı Olduğum Taşınmazlar" bölümüne erişebilir ve gerekli kimlik bilgilerini girerek miras mülkleriniz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Genellikle yaşlı kesimin miras konusunda daha hassas olduğu gözlemlenirken, 50 yaş üzeri kişilerin aile mirasından mülk devralma ihtimali daha yüksektir. Sistemin ilk kullanıma sunulduğu dönemde yaşanan yoğunluk nedeniyle erişim sorunları yaşansa da, şimdilerde sorgulamalarınızı hızlı ve sorunsuz bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.



Elde edilen miras mülkleri için paylaşım veya satış işlemleri konusunda da gerekli bilgiler e-Devlet üzerinden alınabilir. Miras kalan taşınmaz, ortak mülkiyet altında ise izale-i şuyu davası açılabilir ya da diğer alternatif yöntemlerle satışı gerçekleştirilebilir. Böylece, mirasçılara ait olan haklarını daha kolay bir şekilde idare edebilme şansı sunulmaktadır.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.