GAZİANTEPLİLER ZENGİN OLDU! GAZİANTEP'TE YEPYENİ PETROL YATAĞI BULUNDU!

GAZİANTEPLİLER ZENGİN OLDU! GAZİANTEP'TE YEPYENİ PETROL YATAĞI BULUNDU!
Gaziantep'in Araban ve Yavuzeli ilçeleri, petrol keşfi heyecanınını yaşıyor. Toplam 114 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve büyük beklentilerle başlatılacak olan yeni petrol arama çalışmaları başladı, Gaziantep'in bu iki ilçesi petrol zengini olacak!

Petrol arama faaliyetleri için seçilen alanda, Türkiye Petrolleri A.O (TPAO) Adıyaman Bölge Müdürlüğü'nün yürüteceği sondaj çalışmaları, dört farklı noktada yapılacak. Bu geniş çaplı projenin, bölgedeki potansiyel petrol rezervlerini ortaya çıkarmak için AR/TPO/K/N39-a numaralı lisanslı saha dahilinde gerçekleştirilmesi planlanmakta.

GAZİANTEP'TE PETROL ARANIYOR!

Teknik çalışmalarda Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılacak, ve bu kapsamlı arama faaliyetleri toplamda 2.500 metrelik derinlikte planlanmış durumda. Gaziantep'e değer katacak bu önemli girişimin maliyetinin yaklaşık 95 milyon lira olacağı tahmin ediliyor.

GAZİANTEP'TE KUYULAR AÇILACAK MI?

Mevcut projeden elde edilecek somut verilerle, bölgede bulunan petrol rezervlerinin net bir şekilde tespiti amaçlanıyor. Gaziantep'te arama çalışmalarının başarıya ulaşması ve petrol veya doğalgaz rezervi keşfetmesi durumunda, bu kuyunun üretime geçirilmesi gündeme gelecek.


PETROL ÇIKARSA NELER OLACAK?


Potansiyel petrol keşfi durumunda kuyudan çıkarılacak petrol miktarının yönetimi de hesaplanmış durumda. Toplam 450 m3 hacminde ham petrol depolanabilecek olan sondaj lokasyonları için planlamalar yapılmış. Sirkülasyonun sağlanması amacıyla, 10 adet 45 m3'lük özel depolama tankı, herhangi bir sızıntı ihtimaline karşı sızdırmaz zemin üzerine yerleştirilecek.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.