GaZİANTEP'TE halı Devi Ve Tekstil Devi Konkordato İlan Etti! Alacaklılar İsyan Etti!

GaZİANTEP'TE halı Devi Ve Tekstil Devi Konkordato İlan Etti! Alacaklılar İsyan Etti!
Gaziantep'te, nakit akışındaki sıkıntılar Türkiye genelinde olduğu gibi iflas ve konkordato ilanlarında artışa yol açarken 2024 Mayıs ayında Gaziantep'in iki önde gelen firması konkordato kararı aldıklarını duyurdu.

Gaziantep'te, nakit akışındaki sıkıntılar Türkiye genelinde olduğu gibi iflas ve konkordato ilanlarında artışa yol açarken 2024 Mayıs ayında iki önde gelen firma konkordato kararı aldıklarını duyurdu. Bu iki önemli şirketin alınan konkordato kararı ve süreçle ilgili detaylar kamuoyuna açıklandı.



1995 yılında kurulan ve Gaziantep'in halı sektöründe lider konumda bulunan Karaca Tekstil Sanayi ve Ticaret Şirketi, yılda 4 milyon m2 üzerinde üretim kapasitesiyle biliniyor. Bu başarıları ile 2006 yılında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından ihracat alanında ilk 100 firma arasında gösterilen Karaca Tekstil, geniş bir pazarlama ağına sahip. Avrupa ve Arap ülkeleri başta olmak üzere dünya geneline ihracat yapan firma için Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıllık konkordato süresi tanındı.

ekran-resmi-2024-05-05-17-26-19.png


Yine Gaziantep'in köklü şirketlerinden olan Vizyoner Tekstil İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi de tekstil sektöründe uzun yıllara dayanan tecrübeye sahip. Pamuk ve deri tabanlı halılardan akrilik ve shaggy halılara, duvardan duvara halıya kadar geniş bir ürün yelpazesini tüketicilere sunan şirket, Amerika, Romanya, Almanya gibi pek çok ülkeye de ihracat yapıyor. Söz konusu firma için de Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından konkordato süreci başlatıldı ve şirketlere 1 yıllık bir süre tanındı.

ekran-resmi-2024-05-05-17-26-19.png

ekran-resmi-2024-05-05-17-26-19.png

Ekonomi uzmanları mevcut piyasa koşullarının finansman zorlukları nedeniyle daha fazla şirketin iflas ya da konkordato ilan etme riski olduğuna dikkat çekiyor.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.