Gaziantep'te EMEKLİLERE MÜJDE! Emeklilere Ücretsiz Olacak

Gaziantep'te EMEKLİLERE MÜJDE! Emeklilere Ücretsiz Olacak
Gaziantep ve Türkiye'de SGK'dan Emeklilere Ücretsiz Sağlık Hamlesi! Kaplıca Tedavileri ve Yol Masrafları SGK Tarafından Karşılanacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli vatandaşların sağlık sorunlarına yönelik olumlu bir adım attı ve 81 ilde emekliler için ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başladı. Bu hizmet, 15 milyonu aşkın emekliyi kapsayarak, Türkiye'nin en kalabalık sosyal grubuna hitap ediyor. Daha önce asgari ücret karşısında eriyen maaşlarla sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanamayan emekliler bu çerçevede büyük bir destek alıyor.



Meclis'ten kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi sonrası SGK, harekete geçerek tüm emeklilere ücretsiz sağlık hizmeti sunacak bir uygulamayı devreye aldı. Bu yeni uygulama ile emekli vatandaşlara maddi destek sağlama amacı güdülüyor.



SGK, emeklilerin özellikle ileri yaşlarda ihtiyaç duydukları kaplıca tedavilerini Genel Sağlık Sigortası kapsamına aldı. Böylece kaplıca tedavileri, Türkiye genelinde tüm emekliler için ücretsiz olarak sunulacak. Bu, emeklilerin sağlık hizmetlerine ulaşımını büyük ölçüde kolaylaştıracak bir adım olarak görülüyor.



Ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen emeklilerin yapmaları gereken, sağlık kurumlarından, ilgili uzman hekimler tarafından verilen sağlık kurulu raporunu almak. Bu raporla başvuran emekliler, uygunluk durumu göz önünde bulundurularak, 6 aylık periyotlarla kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

SGK ayrıca, özellikle uzak bölgelerde yaşayan emekliler düşünülerek, yol masraflarını da karşılayacak. Bunun sonucunda, Türkiye'nin dört bir yanındaki emekliler, mali destekle sağlık hizmetlerine erişebilecek ve hem tedavi hizmetlerinden hem de yol masraflarından kaynaklanan ekonomik yükten kurtulacaklar.

Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.