Gaziantep'te Fahiş Fiyat Uygulayan Kebapçılar, Lokantacılar,Baklavacılara Kötü Haber! Bunu Yaparlarsa 3,5 Milyon TL Ödeyecekler

Gaziantep'te Fahiş Fiyat Uygulayan Kebapçılar, Lokantacılar,Baklavacılara Kötü Haber! Bunu Yaparlarsa 3,5 Milyon TL Ödeyecekler
Gaziantep'te halk, fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar uygulanmasını talep ederken cevap Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan geldi son zamanlarda artan fahiş fiyatlara karşı kararlı olduklarını ve yeni düzenlemeler getireceklerini açıkladı.

Gaziantep'teki vatandaşlar, fahiş fiyat uygulamaları nedeniyle zor durumda. Marketler, lokantacılar, kasaplar, baklavacılar ve kebapçılar gibi işletmelerin yüksek fiyat politikalarına karşı tepkilerini dile getiren vatandaşlar, işletme sahiplerinin yüksek kira ve işçilik maliyetlerini bahane olarak öne sürdüklerini ve bu durumun artık kabul edilemez olduğunu belirtti. Halk, fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar uygulanmasını talep ediyor.


MECLİSE SUNULACAK

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat artışlarına yönelik eleştirilere kayıtsız kalmadıklarını ve önlemler alacaklarını ifade etti. Bakan Bolat, Meclis'e sunulacak olan yeni tasarıyla fahiş fiyat uygulamalarına karşı cezaların on kata kadar artırılmasının öngörüldüğünü açıkladı. Ayrıca, fahiş fiyat uygulayan iş yerlerine iş yeri kapatma cezasının da gelebileceğini belirtti.

FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARIN ÜZERİNE GİDİLECEK

Yüksek enflasyonun tetiklediği fiyat dalgalanmaları konusunda kararlı bir tutum sergileyeceklerini söyleyen Bakan Bolat, oluşturulmakta olan yeni yasal düzenlemelerle fırsatçılara geçit vermeyeceklerini vurguladı.


3.5 MİLYON TL CEZA
Tasarıda önerilen ceza artışlarıyla, Türkiye genelinde ve en çok şikayetlerin arttığı Gaziantep'te faaliyet gösteren işletmeleri etkileyebilecek değişiklikler bizi bekliyor. Mevcut durumda 350 bin lira olan para cezalarının, yeni düzenleme hayata geçerse, 3,5 milyon liraya kadar çıkması öngörülüyor. Bu durum, birçok işletmeyi olumsuz etkileyebilecek ciddi bir artışı işaret ediyor.


İŞLETMELER KAPATILACAK!
İşletmelerin geçici olarak kapatılması yaptırımı da gündemde. Ticaret Bakanı Bolat, ekiplerin denetimlerini sıkılaştırdıklarını ve fırsatçılık yapmak isteyenlere göz açtırmayacaklarını ifade etti.


Kaynak:Cumhur Dülek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum