Evinizi Satmayın Pişman Olursunuz! - Ekonomist Hatice Kolçak'tan Gayrimenkul Uyarısı!
Hatice Kolçak, bilgi birikimi ve tecrübesiyle ekonomi alanında sıkça dikkat çeken bir isim. YouTube üzerinden yayınladığı içeriklerde önemli konuları işleyen Kolçak, son açıklamasında konut piyasasına odaklandı. Gelecek yılların öngörülerini paylaşırken, ev fiyatlarındaki potansiyel dinamiklere ışık tuttu.
EV SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ SÖZ KONUSU
Merkez Bankası'nın yüksek enflasyonla mücadele kapsamında politika faizlerini rekor seviye olan %50'ye çıkarmasının ardından ev satışlarındaki artışlar yerini düşüşe bırakmaya başladı. Uzmanlar, konut fiyatlarının geleceği üzerine tahminlerde bulunurken, piyasa koşullarının getirebileceği değişikliklere dair ipuçları veriyorlar.
KRİTİK UYARI
Hatice Kolçak, konut satışı düşünen yatırımcılara yönelik kritik uyarılarda bulundu. Kolçak'a göre, yaşananlar geçici bir süreç ve piyasadaki dalgalar yerini dengelenmeye bırakacak. Daha önceki örnekleri hatırlatarak, bugün ev satanların ileride büyük zararlarla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Kolçak, bu durumun 2019 yılında yaşanan benzer bir vakaya işaret ettiğini ve yatırımcıların kararları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
Not: Bu Bir Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Evler çok değerlidir niye satmak için can atıyorlar. Konut artık para etmiyor. 2,5 milyon kredi almak zor kim bulacakta bir ev için 2,5 milyon verecek geri ödemesi 10 milyon. 2,5 milyonu olan bankadan aylik 100 bin tl alıyor. Niye ev alsın. Satislar durdu bj fiyatlar bir 3 yil daha boyle sabit kalir. Ülkede enflasyon dussede piyasa enflasyonu düşmez.
Yanıtla (2) (0)Ev yapımı artık apartman şeklinde değil tek katlı çelik kontrosikyonlu arsa alan ev böyle yapıyor..bana göre eski betonerme evler de fiatlar çok düşer arsa pahalı olabilir devlet arsa satarsa konut işi çözülür konut yapımı ucuzlar ,Hatay böyle depremzede arsasına evleri bu şekilde yapıyor emniyetli maliyeti işçiliği düşük
Yanıtla (0) (1)Evler şu anda çok saçma derecede pahalı. Zaten alınacak gibi değilki satmasınlar.
Yanıtla (17) (2)