Gaziantep'te Halep Kahkesi'nde ve Kadayıfta Ramazan Kazığı!

Gaziantep'te Halep Kahkesi'nde ve Kadayıfta Ramazan Kazığı!
Gaziantep'te, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Halep Kahkesi ve kadayıftaki fiyat artışları büyük tepki çekti. Gaziantep'te Halep kahkesi 90 ile 300 TL arasında satılırken kadayıfın kilosu ise 500 TL ile 750 TL arasında işlem görüyor.

Gaziantep'te Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Halep Kahkesi ve Kadayıf bu senede tezgahlarda yerini aldı. Her üründe olduğu gibi geleneksel lezzetlerdeki fiyat artışları da vatandaşları canından bezdirdi.


Ramazan kazığı!

Sürekli artan fiyatlar hakkında açıklamalarda bulunan vatandaşlar Ramazan ayında bile esnafın fahiş fiyat uygulamasının yanlış olduğunu ve bununda "Ramazan Kazığı" olduğunu belirttiler. Öte yandan fiyatlar karşısında şikayetçi olan vatandaşlar üretim maliyetinin düşük olduğu Halep Kahkesi ve kadayıfın bu kadar yüksek fiyattan satışa konulması sonrası Gaziantep İl Tarım Müdürlüğü, Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı ve Gaziantep Ticaret Müdürlüğü'nden fiyatların denetlenmesini istediler.


Kadayıf baklava ile yarışıyor!

Gaziantep'te Ramazan'ın vazgeçilmez tatlılarından olan kadayıf baklava ile yarışıyor. Gastronomi şehrinin en sevilen tatlıları arasında yer alan Kadayıfın kilosu 500 TL ile 750 TL arasında değişiklik gösteriyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar " Yüksek fiyatlardan dolayı baklavaya hasret kalmıştık. Şimdi de aynı fiyatları kadayıfa uyguluyorlar, bu gidişle Gaziantep'te kadayıfa da hasret kalacağız" dediler.


Halep kahkeside lüks lezzetler arasında girdi!

Ramazan ayında Gaziantep’te iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan Halep kahkeside artık lüks lezzetler arasından yerini aldı. Gastronomi kenti Gaziantep'te işletmelerin uyguladığı fahiş fiyatlar sonrası bir çok lezzetten mahrum kalan Gaziantepli vatandaşlar bu seferde bir Ramazan klasiği olan Halep Kahkesi'ni satın almakta zorlanıyorlar. Geçtiğimiz yıllara oranla fiyatında 2-3 kat artış gösteren Halep Kahkesi bu sene 90 ile 300 TL arasında satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum