Gaziantep ve 81 ilde doğalgaz kararı! 'Faturalara 150 TL Zam Kapıda!'

Gaziantep ve 81 ilde doğalgaz kararı! 'Faturalara 150 TL Zam Kapıda!'
Gaziantep ve Türkiye genelinde konutlarda doğalgaz kullanımının giderek artması, kış aylarında vatandaşların tercihi olmaya devam ediyor. Uzun süredir sabit kalan doğalgaz faturaları, bu yazdan itibaren mevcut durumuyla tarihe karışacacak.

Gaziantep'te doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte, bütçelere yansıyan fatura bedelleri, vatandaşlarda ekonomik baskı oluşturuyor. Ancak önceki yıl başlatılan konutlardaki bedava doğalgaz kampanyasının yararları 1 Mayıs 2024'te sona erecek. Bedelsiz doğalgaz dağıtımının bitmesine sadece 60 gün kala, birçok vatandaşın kombilerini kapatmaktan başka çaresi kalmayacak.


FATURALARA 150 TL EKLENECEK

Yaklaşık bir yıldır BOTAŞ tarafından ev abonelerine sağlanan gazda fiyat değişikliğine gidilmedi. Doğalgaz tarifelerinde uzun bir süredir zam görmeyen vatandaşlar için yeni bir dönem başlıyor. 1 Mayıs itibariyle sona erecek olan ücretsiz doğalgaz döneminin ardından doğalgaz faturalarına ortalama 150 TL ek maliyet yansıtılması bekleniyor. Geçtiğimiz mart ayında yapılan yerel seçimlerin ardından doğalgaz faturalarında zam olacağı yönünde iddialar da vatandaşların kafasını karıştırıyor. Bedava uygulamanın sona ermesi ve olası zamlarla birlikte doğalgaz faturaları, bütçeleri derinden etkileyebilir ve vatandaşların doğalgaz kullanımını kısıtlamaya sevk edebilir.



DESTEK İLE NE KADAR DOĞALGAZ BEDAVA VERİLDİ?

Şu an itibariyle her haneye aylık 25 metreküp doğalgaz bedelsiz olarak verilmekte. Yapılan kampanya neticesinde 1 yıl süresince toplamda 5 milyar metreküp gazın ücretsiz olarak dağıtıldığı ve bu desteğin son günlerinin yaşandığı anlaşılıyor. Vatandaşlar için doğalgaz faturası, gelecek dönemde yeni bir yük olarak gündeme geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.