2024’te emekli ek zammı olacak mı? İşte emekli maaşı ile gelişmeler

2024’te emekli ek zammı olacak mı? İşte emekli maaşı ile gelişmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşları hakkındaki son açıklamalarıyla birlikte emeklilere ek zam beklentisi artıyor. En düşük emekli maaşının 10 bin TL olarak belirlenmesi ve gelecek dönemde yapılacak düzenlemeler merak konusu.

Emeklilerin maaşlarına yapılacak olası bir ek zam, gündemdeki önemli konulardan biri haline geldi. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşları hakkındaki açıklamaları, bu konudaki beklentileri artırdı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve uzmanların değerlendirmeleriyle emekli maaşlarına dair son durum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli maaşlarının yetersizliğine dikkat çekerek, "En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı yeterli değil. Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz." şeklinde konuştu. Bu açıklama, emeklilere yapılacak olası ek zamlarla ilgili beklentileri artırdı.

Uzmanların Değerlendirmesi

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşlarına yapılacak ek zammın önemine vurgu yaparak, "Temmuzdan önce bir ara zam emeklilerimiz için gereklidir. Şu anda en düşük emekli maaşının 15 bin TL olması gerekiyordu." ifadelerini kullandı. Bayram, emekli maaşlarının asgari ücrete oranla artırılması gerektiğini belirtirken, önümüzdeki dönemde emeklilere yapılacak ek zamların beklentilerini dile getirdi.

Ara düzenleme olmazsa temmuzda olması gereken maaşın 17-18 bin TL düzeyinde olması gerektiğini vurgulayan Bayram, mevcut durumda en düşük maaş olan 10 bin TL'nin yetersiz olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeler, emekliler ve kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.