Altın Fiyatları Yükselişe Geçti: Gramı Rekor Kırmaya Hazır!

Altın Fiyatları Yükselişe Geçti: Gramı Rekor Kırmaya Hazır!
Gram altın, ABD ekonomik verilerinin yayımlanmasının ardından hız kazanarak yükselişe geçti. Bu durum altın yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yarattı ve gram altına ABD'den gelen olumlu veri desteğiyle rekor seviyelere ulaşılması bekleniyor.

Fiyatlar yükselirken, deneyimli analistten yatırımcılara bir uyarı geldi: "Sabırla Bekleyin". Ayrıca yatırımcılara yeni rekor seviyeleri için beklenen tarihi süre de verildi.

Mart Ayının Sonu

Uzman Altın ve Para Piyasaları Analisti İslam Memiş, elinde altın bulunduran yatırımcılara yönelik açıklamasında, özellikle mart ayına dikkat çekti. Memiş'in YouTube kanalında yapığı açıklamalarda yatırımcılara sabır önerisinde bulunarak, "Elinizdeki altınları sabırla bekleyin. Mart ayının sonunda gram altında 2 bin 150 TL seviyesini bekliyoruz ve yaz aylarında tarihi rekorların kırılmasını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.


2024 yılı gram altının yılı olacak"

Memiş, "2024 yılı gram altının yılı olacak" diyerek yatırımcılara gelecek öngörülerini aktardı: "Yaz aylarında 2500-2700 TL arasına, yılın son çeyreğinde ise çıtayı 3000 TL seviyesine yükselterek tarihi zirvelere ulaşacağını öngörüyoruz. Mart ayında 2 bin 150 TL'lik direnç seviyesini takip edeceğiz. Ancak ons fiyatında geri çekilmeler görülse bile, doların mart ayında 32 TL üzerine yerleşmesi bekleniyor. Bu da gram altını yeni rekorlara taşıyacak." şeklinde konuştu. Yatırımcılara altını elden çıkarmamaları ve yatırıma devam etmeleri önerisinde bulundu.

Serbest Piyasada 2 Bin 138 Lira

Piyasalarda ise gram altın, 2 bin 138 liradan işlem görerek alıcılarını bekliyor. Bu durum, hem mevcut sahipler için bekleme hem de altına yatırım yapmayı düşünenler için sabır gerektirecek bir süreç olarak ön görülüyor. Uzmanların gelecek projeksiyonları ve altın fiyatlarındaki potansiyel rekorlar, altın piyasasında önümüzdeki dönemde nelerle karşılaşabileceğimizin sinyallerini veriyor.

Not: Bu Haber Bir Yatrım Tavsiyesi Değildir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.