Bitcoin yükselişte: Son 7 günde yüzde 20'lik artış

Bitcoin yükselişte: Son 7 günde yüzde 20'lik artış
Bitcoin, son dönemde gerçekleştirdiği yükselişle gözleri üzerine çekiyor. Kripto para birimi, son 24 saat içinde 63 bin doların üzerinde işlem görerek dikkatleri üzerine çekti. İşte Bitcoin'in yükselişine dair detaylar...

Bitcoin'in Hızlı Yükselişi

Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 4,30'luk bir artışla 63 bin doların üzerinde işlem görerek son 1 haftada yüzde 21,45 oranında değer kazandı. Son dört haftada ise Bitcoin'in değeri yüzde 45,06 artış gösterdi. Geçen 12 ayda ise bu artış yüzde 168,11'e ulaştı.

Yatırımcıların Yüzü Gülüyor

Geçen ay 45.000 dolara yaklaşırken Jamie Dimon'un eleştirilerine maruz kalan Bitcoin, şimdi yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Dünkü kazançlarla birlikte, Bitcoin Kasım 2021'de belirlenen yaklaşık 69.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

Yükselişin Nedenleri

Bitcoin'in bu hızlı yükselişi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun geçen ay Bitcoin borsa yatırım fonlarına onay vermesinin etkisiyle daha da ivme kazandı. Ancak, Bitcoin'in yarılanması gibi faktörlerin yanı sıra düzenlemeler veya diğer olaylar bu etkiyi azaltabilir.

Bitcoin'in yakın gelecekteki seyrini takip etmek, kripto para piyasasındaki hareketliliği gözlemlemek adına önemli olacak.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.