Gaziantep 'ZAM BATAKLIĞI'NDA! Gaziantep'te asgari ücretli nasıl geçinecek?

Gaziantep 'ZAM BATAKLIĞI'NDA! Gaziantep'te asgari ücretli nasıl geçinecek?
Gaziantep'te asgari ücretle çalışan vatandaşlar, yaşanan ekonomik dalgalanmalar karşısında zor günler geçiriyor.

Gaziantep'te iki ay öncesinde sevinçle karşılanan 17 bin 2 liralık asgari ücret güncellemesi şimdilerde enflasyonun altında ezilmeye başladı. Aralık ayında 579 dolar olarak ifade edilebilen maaş, döviz kuru artışıyla 34 dolarlık bir kayıp yaşadı. Hadi gelin bu kaybın boyutunu birlikte hesaplayalım. Görünen o ki, durum söylenildiği gibi değil; asgari ücretli için işler hiç de iç açıcı değil.


Gaziantep'te yeni yılın arefesinde asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak açıklanmasıyla birlikte umutlar yeşermişti. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan bu rakam, kısa sürede değerini yitirdi. Son iki ayda dolar karşısında yaşanan değer kaybı, asgari ücretlinin cebinden bin liranın üzerinde para uçmasına neden oldu.


Gaziantep'te asgari ücretle geçimini sağlamak zorunda olanlar için durum daha da vahim. 27 Aralık'ta 17 bin 2 lira alırken 579 dolar alabilen bir çalışan, bugün aynı parayla ancak 545 dolar alabiliyor. Bu 34 dolarlık fark, mevcut kurlarla yaklaşık 1.060 lira ediyor. Son iki ayda asgari ücretli çalışanın alım gücündeki büyük düşüş, gelecek günler için endişeleri de beraberinde getiriyor. Gaziantep'teki asgari ücretli çalışanlar için ekonomik sıkıntılar giderek derinleşiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.