Dev AVM İflas Etmişti! Tekstilde Başladı, Diğer Sektörlere Sıçradı! Gaziantep'te de Köklü Dev Şirketler İflasın Eşiğinde

Dev AVM İflas Etmişti! Tekstilde Başladı, Diğer Sektörlere Sıçradı! Gaziantep'te de Köklü Dev Şirketler İflasın Eşiğinde
Türkiye'nin farklı şehirlerinde etkisini gösteren ekonomik kriz, şirketlerin konkordato ilan etmelerine yol açıyor. Gaziantep ve Konya'da son iki ayda birtakım firmalar finansal baskı altında konkordato başvurularında bulundu.

Ekonomik krize ve artan kredi faiz oranlarına bağlı olarak şirketlerin nakit akışı zorlaşırken, tekstil sektöründeki iflas ve konkordato durumları diğer sektörlere de yayılmış durumda. BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre, Gaziantep'ten 7, Konya'dan ise 8 şirket, yaşadıkları mali zorluklardan ötürü son çare olarak mahkemelere konkordato talebiyle başvurdu.

EN ÇOK TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ VURDU

Özellikle tekstil sektörü, maliyet artışları ve tüketicilerin azalan alım gücünden olumsuz etkilendi. Konkordato ve iflas başvurularının artmasıyla, sektörün köklü firmaları bile zor durumda. 1986 yılında Denizli'de kurulmuş Üçyıldız Tekstil, 2020'nin eylül ayında iflasını ilan ederek, 300 çalışanını işsiz bıraktı. Benzer şekilde, Emek Kumaş, Kale İplik, Fırat Elyaf, Fiberteks ve Dokur Tekstil gibi firmalar da konkordato sürecine girdi.



TEKSTİL DEVİ ZORDA

Avrupa ve dünya modasına yön veren önemli üreticilerden Akkoyun Tekstil de, iflasın eşiğinde. Firmanın 2020 yılında konkordato ilan ettiği ve sürecin devam ettiği bildirildi. Alacaklıların firmanın geleceği konusunda oylama yapacağı toplantı 11 Mart'ta gerçekleştirilecek.

GAZİANTEP'TE 7 BAŞVURU

Yeni yılın ilk günlerinde ise sanayi şehri Gaziantepten art arda konkordato haberleri gelmeye başladı. Kentte faliyet gösteren 7 firma Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak konkordato talebinde bulundu. Busoft İplik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Turan Makine Metal ve Plastik İmalat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gold Aslan Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Megapack Plastik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi için konkordato ilan edildi.

O REKLAMLA DİKKAT ÇEKEN HALI FİRMASI DA KONKORDATO İLAN ETTİ

Son olarak 2021 yılında kurulan "Bir gün herkes Marsa ayak basacak" reklamıyla dikkat çeken Mars Halıcılık da konkordato ilan etti. Mahkeme 7 şirket için 3 aya varan geçici mühlet kararı verdi.


KONYA'DA 8 BAŞVURU

Konya'da ise Turhan Bozkurt'un sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, 8 şirket bir günde konkordato sürecine başvurdu. Bunların arasında Osmanlı Yaşam Destek ve Medikal Ürünleri gibi firmalar yer alıyor.


CAM FABRİKASI İFLAS ETTİ

Bursa İnegöl'de faaliyet gösteren Arslan Cam, iflas etti ve Dostkar Dış Ticaret ile Dostkar Yapı da konkordato sürecine girdi. Antalya'da bir turizm şirketi olan Maya Turizm Taşımacılık, konkordato başvurisi yaptı ve bu talep kabul edildi. Ayrıca, 10 AVM'yi kapsayan Forum markası da finansal sorunlar nedeniyle konkordato ilan etmek zorunda kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.