Altına Yatırım Yapanlar Bu Haftaya Dikkat! İslam Memiş Gram Altın'a Dikkat Çekti

Altına Yatırım Yapanlar Bu Haftaya Dikkat! İslam Memiş Gram Altın'a Dikkat Çekti
Finansal piyasalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Borsa İstanbul'daki mevcut duruma ve 9400 direncine işaret eden Memiş, serbest piyasada dolar/TL kurunun 31 lira seviyesinde seyrettiğini ve makas aralığının genişlediğini belirtti.



Dolar endeksindeki gerilemeye ve euro/dolar paritesindeki artışa dikkat çeken Memiş, euro için orta ve uzun vadeli beklentilerin olumluyken kısa vadeli düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirdiğini vurguladı. Euro'nun cazibesini koruduğunu ifade etti.



İslam Memiş, ons altın fiyatının 2024 dolarda olduğunu ve 2000 dolar üzerinde tutunma çabasının devam ettiğini belirterek, yükselişlerin kalıcı olabilmesi için 2058 doların üzerinde bir seviyeye yerleşmesi gerektiğini ifade etti. 1950-2050 dolar aralığını takip ettiklerini, ons altın fiyatının 1985 dolarda destek bulduğunu ve 1950 dolar hedefinde bir trend öngördüğünü söyledi.



Gram altının piyasada 2025 lira seviyelerinde olduğunu ve yeni bir rekor kırarak 2128 liraya kadar çıktığını paylaşan Memiş, ons altındaki olası geri çekilmeye dikkat çekerek, gram altında da benzer bir gerileme beklediğini ve 2100 altındaki rakamların fırsat olabileceğini dile getirdi.



Gümüş ons fiyatının 22.20 dolar olduğunu ve bunu destek seviyesi olarak takip ettiğini açıklayan Memiş, Brent petrolün varil fiyatının 81.26 dolarda seyrettiğini ve 78 doların destek olabileceğini söyledi. Ayrıca Bitcoin'deki satış trendine işaret ederek 48 bin dolarlık öngörüsünü yineledi.



Önümüzdeki pazartesi ve salı günlerine dikkat çeken Memiş, bu günlerde dolar karşısında ons altın, gümüş, euro/dolar ve sterlin/dolar gibi varlıklarda satış baskısı olabileceğini belirtti. Bu negatif seyri, altın ve gümüş alımı düşünen veya döviz paritelerini yakından takip eden yatırımcılar için bir fırsat olarak değerlendirebileceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.