Kredi kartı faiz oranları değişti mi: Son durum ne? İşte o detaylar

Kredi kartı faiz oranları değişti mi: Son durum ne? İşte o detaylar
Merkez Bankası'nın faiz kararıyla birlikte kredi kartı faiz oranlarında değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu. İşte kredi kartı faizlerinde son durum ve detaylar...

Merkez Bankası'nın Politika Faiz Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Şubat 2024 için politika faizini yüzde 45 seviyesinde sabit tuttu. Bu kararın ardından kredi kartı faiz oranlarında bir değişiklik olup olmayacağı merak ediliyordu.

Kredi Kartı Faiz Oranları Değişmedi

Merkez Bankası, Kasım ayından bu yana kredi kartı faiz oranlarında değişiklik yapmamıştı. Bu ay da kredi kartı faiz oranları sabit kaldı, böylece üç aydır faiz oranları değişmedi.

Kredi Kartı Kullanımını Azaltacak Uygulama

Kredi kartı kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 kamu bankası ortak bir karar aldı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası, banka kartlarında komisyon oranını yüzde 2,39'a düşürdü. Akaryakıt istasyonlarında ise bu oran yüzde 2,25'e çekildi. Ayrıca, banka kartlarında post makinelerindeki aylık ücretlendirmede yüzde 50 indirim yapıldı.

Kredi kartı kullanıcıları, faiz oranlarının sabit kalmasıyla birlikte ekonomik durumlarını gözden geçirmeye devam ediyor. Kamu bankalarının aldığı kararla birlikte banka kartı kullanımı teşvik edilirken, kredi kartı kullanıcıları da harcamalarını daha dikkatli yapma eğiliminde. Bu süreçte Merkez Bankası'nın faiz politikalarının nasıl şekilleneceği yakından takip ediliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.