Gözün Aydın Gaziantep! Gaziantep-Hatay Arası Kısalıyor!

Gözün Aydın Gaziantep! Gaziantep-Hatay Arası Kısalıyor!
Gaziantep ve Hatay'da yaşayan vatandaşların gözleri aydın! Bölgenin ulaşımını kolaylaştıracak ve yeni iş imkanları yaratacak iki yeni proje, ihale sürecini tamamladı ve hayata geçmeye hazırlanıyor.

Bunlar, Dörtyol Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projeleri! Bu dev yatırımalar, bölge halkının ulaşım ihtiyaçlarına büyük kolaylıklar sağlamanın yanı sıra, ek istihdam yaratma potansiyeline de sahip. Gelin, bu iki proje hakkında neler öğrenmemiz gerektiğine daha yakından bakalım.

GAZİANTEP VE HATAY ARASINDA YOLCULUK SÜRELERİ KISALIYOR

İskenderun Limanı'na pratik erişim sağlamayı hedefleyen Dörtyol-Hassa Demiryolu ve Otoyolu Projesi'nde çalışmalar başlayacak. Amanos Dağları'na inşa edilecek toplam 60 kilometrelik 3 tünelden oluşacak projeyle, hem karayolu hem de demiryolu ulaşımında büyük bir zaman tasarrufu hedefleniyor. Hatay, İskenderun, Gaziantep ve Hassa Lojistik Alanı bu hat sayesinde birbirine daha hızlı bağlanacak. Toplamda 235 kilometre uzunluğundaki Kilis-İskenderun güzergahı 38.3 kilometre kısalacak ve böylelikle bölge halkının seyahat süreleri önemli ölçüde azalacak.

YENİ PROJELER, YENİ İŞ FIRSATLARI SUNUYOR

Yapım işleri ile birlikte bölge ekonomisine can suyu katacak olan bu projeler, Gaziantep ve Hatay'da istihdam artışı sağlaması bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da üzerinde durduğu gibi, iki yeni projenin Amanos Dağları üzerindeki ulaşımı kolaylaştırarak, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinin bağlantısını güçlendireceği vurgulanıyor. Hatay ve İskenderun'un, Gaziantep ve Hassa Lojistik Alanı ile daha kısa bir güzergahta bağlanması sağlanacak. Ayrıca, Dörtyol-Hassa Projesi'nin tamamlanmasıyla, Kilis'ten İskenderun'a giden yol da kısalmış olacak. Depreme dayanıklı altyapı sayesinde, afet durumlarında bölgenin ulaşım ağının kesintiye uğramasının önüne geçilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum