Gaziantep'te Toplu Taşımada Zam Krizi!

Gaziantep'te Toplu Taşımada Zam Krizi!
Gaziantep'te Toplu Taşımada Zam Krizi!

Motorine Salı gününden geçerli olmak üzere uygulanacak olan 2 lira 56 kuruşluk zam toplu taşıma hizmeti sunan esnafın gündeminde. Gaziantep Minibüsçüler Odası geçtiğimiz Ocak ayında ulaşım ücretlerine yüzde 65 oranında zam yapılması için Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalmıştı. 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi GBB zam kararına sıcak bakmazken, esnafa yönelik yeni bir destekleme yapılması yönünde çalışma yapacakları bildirildi.

Esnafın Gözü GBB’de

Aradan geçen süreçte Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden randevu talep eden esnaf, taleplerine karşılık bulamadı. GBB Başkanı Şahin’in seçim çalışmaları nedeniyle bir türlü görüşme sağlayamayan esnaf gözünü Şubat ayı GBB Meclis Toplantısına çevirdi.

Zor Durumdayız

Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, artan maliyetlerin esnafı zorladığını, destekleme kararının acilen alınması gerektiğini söyledi. Çolak, ‘’Akaryakıt fiyatlarına Sallı gününden geçerli olmak üzere 2 lira 56 kuruşluk zam yapılacak. Esnaf şimdiden ne yapacağını kara kara düşünüyor. Her gün zam ya da destekleme kararı ile ilgili esnaf tarafından aranıyorum. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den randevu istedik ancak dönüş alamadık. Hal böyle iken esnaf ile GBB arasında sıkışıp kaldık. Esnafın sıkıntılarının giderilmesi için acilen destekleme kararının alınmasını, seçim sonrasında ise esnafımızı kurtaracak bir zam oranının uygulanmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum