Gaziantep'te araç sahipleri DİKKAT! Aracına bunu yaptırmayanlar dikkat! Cezası 6.275 TL!

Gaziantep'te araç sahipleri DİKKAT! Aracına bunu yaptırmayanlar dikkat! Cezası 6.275 TL!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi'nin (EGEDES) 81 ilde hayata geçirildiğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, sistemin trafiğe çıkan araçlardan kaynaklı hava kirliliğinin önüne geçmek için geliştirildiği belirtildi. EGEDES sayesinde egzoz muayenesi yaptırmamış araçlar, trafik akışı engellenmeden tespit ediliyor.


Bakan Özhaseki, açıklamasında, "Temiz bir hava, sağlıklı bir dünya için 81 şehrimizde EGEDES uygulamasını sürdürüyoruz. Bu sistem aracılığıyla egzoz emisyon muayenesi yapmayan araçları belirliyoruz" dedi ve ekledi: "Denetimlerde egzoz emisyonu ölçümü yaptırmayan yaklaşık 1 milyon araç için idari yaptırım uyguladık. Dünya için yeşil ve sağlıklı bir yaşam alanı yaratma çabasındayız."


Çevre ve Şehircilik Uzmanı Hasan Ege, EGEDES projesinin etkin bir denetim ve hava kirliliğinin azaltılması amacıyla başlatıldığını belirtti. Ege, "Araçların plakaları, seyir halindeyken plaka tanıma cihazıyla okunuyor. Egzoz emisyon ölçümü yapmayan araçlara idari para cezası uygulanıyor. 2023 için bu ihlalin cezası 6 bin 275 lira olarak belirlendi. Son bir yıl içinde yaklaşık 1 milyon aracın ölçüm yaptırmadan yollarda olduğunu keşfettik" şeklinde konuştu.


Araç sahiplerine hayati bir uyarıda bulunan Hasan Ege, insan sağlığına verilecek zararı önlemek ve idari yaptırımlardan kaçınmak için egzoz muayenelerinin düzenli olarak yapılmasının önemini vurguladı. Ege, ölçüm süreleri ve gereklilikler hakkında bilgi almak için araç sahiplerinin e-Devlet sistemini kullanabileceklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum