Gaziantep'te Çiftçilere Müjde! Destek Ödemeleri Başlıyor

Gaziantep'te Çiftçilere Müjde! Destek Ödemeleri Başlıyor
Gaziantep İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarım üreticileri ve üretici örgütlerine müjdeli bir haber veren bir tebliğ yayımladı.

Bu tebliğe göre, lisanslı depolarda muhafaza edilen bazı temel tarım ürünleri için destek ödemesi yapılacak. Tebliğ kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, çeltik, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, ayçiçeği, soya fasulyesi, pamuk, fındık, kuru kayısı, Antep fıstığı, kuru üzüm, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünler yer alıyor. Üreticilerin ve üretici örgütlerinin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) ve Tarım Ürünleri Üretici Kayıt Sistemi’ne (TÜKAS) kayıtlı olmaları gerekmektedir.

Destekler, depolama kira bedeli, nakliye giderleri ve analiz ücretlerini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Desteklerden faydalanmak isteyen üreticilerin ve üretici örgütlerinin, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu destekleme ödemeleri, tarımsal üretimi destekleyerek bölgedeki üreticileri ekonomik olarak rahatlatmayı amaçlamaktadır.

Son başvuru tarihi olarak 30 Haziran 2024 belirlenmiştir. Başvuruların bu tarihe kadar yapılması gerekmektedir. İlgili tebliğ ve detaylar resmi gazetede yayımlanarak kamuya duyurulmuştur. Daha fazla bilgi için ilgili linkten ayrıntılı bilgilere ulaşabilir ve başvuru süreci hakkında bilgi edinebilirsiniz. Gaziantep bölgesinde tarımla uğraşan ve desteklerden faydalanmak isteyen herkesin bu tarihe kadar gerekli işlemleri tamamlaması önemlidir.

ekran-resmi-2024-01-10-11-53-11.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.