Gaziantep'te Toplu Ulaşımada ZAM GELİYOR!

Gaziantep'te Toplu Ulaşımada ZAM GELİYOR!
Gaziantep'te ekmek zammından sonra toplu ulaşımada zam geliyor!

Gaziantep'te vatandaşları yeni bir ekonomik yük bekliyor: Toplu taşıma ücretlerine önemli bir zam yapılması planlanıyor. Yeni yıl öncesinde, şehrin toplu taşımasına yansıması beklenen zam kararı vatandaşların cebini yakacak gibi görünüyor.

MECBURİ ZAM YAĞMURU

Artan maliyetler ve hayat pahalılığı, yerel esnafı zor bir duruma soktuğunu belirten Gaziantep Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak, "2024 yılının ulaşım ücretlerinde yüzde 58'lik bir artış talep ettik" dedi. UKOME'nin bu zammı onaylaması durumunda Gaziantep'te toplu taşıma kullanımı için 23 lira gibi rekor bir ücret ödenmesi gündeme gelebilir.



YÜZDE 58 ZAM GELİYOR!

Başkan Çolak, artış sebeplerini detaylandırarak akaryakıt, yedek parça, lastik ve araç bakım masraflarındaki artışları vurguladı ve esnafın mevcut geliriyle ancak şoförlere maaş ödeyebildiğini ifade etti. Yüzde 58'lik zam talebini asgari ücret artışı öngörüleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini de ekledi.

ULAŞIM SEKTÖRÜDE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI!

Ulaşım sektöründe iş yapan esnafın artık geçim sıkıntısı çektiğini belirten Çolak, "40 esnafın aracı borçları nedeniyle bağlanmış durumda" diyerek mevcut durumun ciddiyetini ortaya koydu. Sektörde birçok esnafın aracını satışa çıkardığı da gelen haberler arasında. Borçlardan ötürü hacizlik olan esnafın sorunlarına çözüm olabilecek uygun bir zam oranının verilmesi gerektiğini, aksi takdirde satılık araç sayısında artış beklediklerini dile getirdi. Gaziantep'te toplu ulaşıma muhtemel zam, hem esnafın hem de vatandaşların ekonomik durumunu daha da zorlayabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.