Gaziantep'te Öğrencilere Karşlıksız 2 Bin TL. Gaziantep'te Öğrencilere 2 Bin TL Destek Jestı! İşte Detaylar...

Gaziantep'te Öğrencilere Karşlıksız 2 Bin TL. Gaziantep'te Öğrencilere 2 Bin TL Destek Jestı! İşte Detaylar...
Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan son kararla birlikte Nurdağı ve İslahiye gibi depremden etkilenen ilçelerde yaşayan üniversite öğrencilerine ekonomik destek sağlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda belediye başkanı Fatma Şahin'in liderliğinde toplanan meclis üyeleri, 2024 eğitim yılı için bu öğrencilere 2 bin TL nakdi yardım yapılmasını kararlaştırdı.


Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılında öğrencilere yardımcı olma taahhüdü, özelikle enkaz altında kalan kitapları ve diğer öğrenim materyallerini kaybeden gençler için oldukça kritik bir hamle olarak kayda geçti. Toplantıda konuşma yapan Başkan Fatma Şahin, bölgede önemli bir eğitim ihtiyacının olduğunu ve bu desteğin yerinde bir karar olduğunu ifade etti.


Sanayi Bölgesi'ne Arıtma Tesisi Kurulacak

Aynı toplantının dikkat çeken başka bir maddesi ise, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek yeni arıtma tesisiydi. Yeni yapılacak tesis sayesinde çevresel kirlilik büyük ölçüde azalacak ve bölgede daha temiz bir çevreye ulaşılması hedeflenecek. Gaziantep'in yeşil şehir standartlarına uygun hale gelmesi planlanan bu proje, aynı zamanda Beykent tarafındaki atık suları da kapsayacak.

Özgün teknolojilerle donatılacak olan bu arıtma tesisi, Nizip Çayı ve Hancağız Barajı gibi doğal kaynakların kirleticilerin etkilerinden arındırılmasına katkı sağlayacak. Belediye Başkanı Şahin, bu projenin Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin sürdürülebilir ve çevre dostu üretim kapasitesini artıracağını vurguladı.

Yeşil Sertifika Programı Gündemde
Başkan Fatma Şahin ayrıca, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin akıllı sanayiye dönüşümünde atılacak adımlardan ve 2026 Yeşil Sertifika Programı'na geçiş planlarından bahsetti. Bu dönüşümle beraber şehrin ekonomik anlamda canlanması ve ihracat kapasitesinin artması da hedefleniyor. Şehrin ve sanayinin geleceği için yapılacak her yatırımın büyük önem taşıdığını belirten Şahin, yatırımın tamamlanması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantının sonunda Genel Sekreter Sezer Cihan, afetten sonra gerçekleştirilecek konut inşası ve mevcut projeler üzerindeki ilerlemelere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin afet sonrası toparlanma sürecinde atılan adımların güncel bir özeti paylaşılmış oldu.

HABER: Ferhat Akbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum