Gaziantep'te Vatandaş Artık Ciğer'e, Kelleye Hasret Kaldı! Sakatat Fiyatları Tavan Yaptı: Gaziantep'te Etten Pahalı Ciğer!

Gaziantep'te Vatandaş Artık Ciğer'e, Kelleye Hasret Kaldı! Sakatat Fiyatları Tavan Yaptı: Gaziantep'te Etten Pahalı Ciğer!
Gaziantep'te sakatatın kilo fiyatını etin kilo fiyatını geçti! 1 kilo kuzu ciğer, 1 kilo kuzu etin fiyatını geçti.

CİĞER ET'TEN PAHALI

Gaziantep'te yaşanan kırmızı et fiyat artışlarının ardından, sakatat ürünlerinde de önemli düzeyde bir fiyat artışı gözlendi. Özellikle ciğer fiyatlarında ciddi bir yükselişe tanık olan vatandaşlar, fiyatlar yüksek olduğu gerekçesiyle sakatat alımından kaçınmaya başladı. Fiyatlarının daha da yükselebileceği konuşulurken, geçtiğimiz hafta içinde et fiyatlarında görülen artış, Et ve Süt Kurumu'nun devreye girmesiyle durdurulmuştu.

KIŞ AYLARININ VAZ GEÇİLMEZİYDİ

Sakatat, özellikle kış mevsiminde vatandaşlar tarafından tercih ediliyor. İşkembe, kelle ve ciğer gibi ürünlerin satışları artarken, geçmiş yıllarda olduğu gibi bol kesimlerin yapılmadığı dönemlerde, arz-talep dengesinin bozulması fiyatların artmasına yol açıyor. Şu sıralar ciğer, etle fiyat yarışında öne geçmiş durumda. Kuzu ciğeri, kuzu etinden daha pahalıya satılmakta ve fiyatlar 330-350 lira arası dana ciğeri, 450-500 lira civarında. Kıyma ve kuşbaşı etin fiyatları da 400 ile 440 lira arasında değişirken, kuzu eti 370 lira fiyata ulaşmış durumda.

KASAPLAR BİLE ŞİKAYETÇİ

Gaziantep'teki kasaplarda, yüksek fiyatlar nedeniyle vatandaşların sakatat alımlarında çekingen davrandığı gözleniyor. Kasap Mehmet Budakçığil, talebin çok, kesimlerin ise az olduğunu vurgulayarak "Karaciğer 380, dil 400, yürek 170, işkembe 100 lira" olarak sıralayan Budakçığil, müşterilerin üçte birinin yüksek fiyatları görünce alışverişi yarıda bıraktığını belirtiyor ve fiyatların daha da artacağını, haftalık olarak değiştiğini dile getiriyor.

VATANDAŞ ARTIK ALAMIYORUZ

Vatandaşlar ise artan fiyatlar nedeniyle alım güçlerinde düşüş yaşadıklarını ifade ediyor. Düzenli olarak karaciğer alışverişi yapan Feramuz Tepeci, daha önce bir kilo alırken, 750 gram alabildiğini ve şu anda yarım kiloya düşmek zorunda kaldığını söylüyor. Tepeci, etle ciğer fiyatlarının yarıştığını ve bazen etten daha pahalı olduğuna şahit olduğunu ekliyor.

Haber: Ferhat Akbay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.