Yastık altında kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Dinlemeyen yıl boyu dizlerini dövecek

Yastık altında kıyıda köşede altını olanlar dikkat! Dinlemeyen yıl boyu dizlerini dövecek
Kuyumcu esnafı, piyasada dolaşan ve üzerinde marka veya seri numarası bulunmayan 'kesme altınlar' konusunda vatandaşları uyarıyor.

Kesme altın olarak adlandırılan bu tür ürünler, dolandırıcılığa açık olmaları sebebiyle endişe yaratıyor ve esnaf bu ürünleri satın almaktan kaçınıyor. Bu konuyla ilgili detayları İHA servisi aktardı.


"ALTIN ​​CİDDİ BİR ŞEKİLDE ARTTI"
Son dönemde altın fiyatlarındaki artış, yatırım amacıyla altına yönelmek isteyenleri harekete geçirdi. Ancak paketli ürünlere göre daha uygun fiyatlı olan kesme altınlar, alıcıların yoğun ilgisini çekiyor. Uzmanlar, kesme altınların üzerinde barkod veya mühür bulunmadığı için altının saflığının ancak uzmanlar tarafından teyit edilebileceği konusunda uyarıyor.

‘PAKET ALTIN ALMAK DAHA GÜVENLİ’

Antalya'da sektörde tecrübesi olan kuyumcu Halil Güvençoğlu, mevcut jeopolitik gelişmelerin altın talebini artırdığını belirtiyor. Güvençoğlu, insanların genellikle yüksek ayarlı altınlar tercih ettiğini, ancak kesme altınların patent veya seri numarası eksikliği nedeniyle güvenli olmadığını ve paketli altın almanın daha sağlıklı olacağını ifade ediyor.


UCUZ ALTIN DİYE BİRŞEY YOK!
25 yıllık deneyime sahip başka bir kuyumcu Çağrı Yılmaz ise yatırımcıları bilinçli altın alımı konusunda uyarıyor ve piyasada 'ucuz altın' diye bir şeyin olmadığını, düşük ayarlı altınların alıcıları mağdur edebileceğini vurguluyor.


Yılmaz, altın ayarının düşüklüğüne dikkat çekerek, bu tür ürünlerin kolaylıkla kandırılmasına yol açabileceğini, hatta kuyumcuların bile bu altınların saflığını anlamakta zorlandığını belirtiyor. Kuyumcu atölyelerinde gelen altınların ayarının ateş veya asit yardımıyla kontrol edildiğini ve kesme altınların sadece satmanın değil, satın almanın da riskli olduğunu açıklıyor. Müşterilerin satarken problem yaşadığı, bu sebeple paketli altınların seri numarası, üretici bilgileri gibi net bilgiler içermesi nedeniyle daha güvenli tercih olduğunu söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.