Zeytinyağı Fiyatları İnanılmaz Şekilde Yükseliyor! Zeytin Rekoltesi Beklentinin Altında Kaldı FİYATLAR 350 TL'YE ulaştı

Zeytinyağı Fiyatları İnanılmaz Şekilde Yükseliyor! Zeytin Rekoltesi Beklentinin Altında Kaldı FİYATLAR 350 TL'YE ulaştı
Gaziantep'te Kasım ayının gelmesiyle birlikte zeytin hasadı başladı. Ancak hasadın başladığı bugünlerde rekoltenin beklenenin altında kaldığı öğrenildi.
Gaziantep'te zeytin hasadı başladı ama rekolte beklenenin altında kaldı! Hal böyle olunca hem zeytin fiyatlarında hem de zeytinyağı fiyatlarında geçtiğimiz yıla oranla ciddi artışlar görülmeye başlandı.

Zeytinyağı Fiyatları 3 Kat Arttı

Özellikle zeytinyağı fiyatları geçen yıla göre Gaziantep'te neredeyse 3 kat arttı. Geçtiğimiz yıl 80-100 TL’den satılan zeytinyağının litresi 290-350 TL bandına yükseldi. Sektör temsilcileri kış aylarında fiyatlardaki yükselişin devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Gaziantep'te zeytinyağı üretimi yapan bir firmanın sahibi olan Mehhen Atsici, “Geçen yıl 150 liraya sattığımız zeytinyağının litresini bu yıl 300 liradan satıyoruz. Rekoltedeki düşüş ve maliyetlerdeki artış fiyatların yükselmesine neden oldu. Kış aylarında fiyatların daha da artmasını bekliyoruz” dedi.

Rekolte Tahminleri

Tarım Yazarı İrfan Donat’ın aktardığı bilgilere göre, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) 2023-24 sezonuna ilişkin rekolte tahminlerini açıkladı. Buna göre; geçen yıla göre zeytinyağı üretiminde %57.4 azalma bekleniyor. Sofralık zeytinde ise geçen yıla göre %42.2 düşüş öngörülüyor. Geçen yıla göre ağaç başına verim %55,7 azalarak 7,9 kiloya düştü. Toplam zeytin miktarında geçen yıla göre %54,9 azalma var.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.