Gaziantep'te Semt pazarı yangın yeri! Bir fileyi doldurmanın bedeli 500 TL’den başlıyor.

Gaziantep'te Semt pazarı yangın yeri! Bir fileyi doldurmanın bedeli 500 TL’den başlıyor.
Gaziantep’te vatandaşın “ucuz” diye akın ettiği Pazar yerleri adeta yangın yerine döndü. Gaziantep’te alım gücü zayıf olan vatandaşların akın ettiği pazar yerlerinde bir fileyi doldurmanın bedeli 500 TL’den başlıyor.

Gaziantep’in farklı noktalarında kurulan Semt Pazarları yoğun ilgi görmesine rağmen alışveriş oranı oldukça az. Yüksek fiyatlar vatandaşı maddi açıdan oldukça zorlarken, pazara gelen vatandaş pazar arabalarını dolduramadan evlerine dönmek zorunda kalıyor. Yüksek fiyatlardan hem pazarcılar hem de vatandaşlar dertli.

HEM PAZARCI, HEM VATANDAŞ PAHALILIKTAN ŞİKAYETÇİ

Gaziantep’te vatandaşın “ucuz” diye akın ettiği Pazar yerleri adeta yangın yerine döndü. Gaziantep’te alım gücü zayıf olan vatandaşların akın ettiği pazar yerlerinde bir fileyi doldurmanın bedeli 500 TL’den başlıyor. Hem pazarcı, hem vatandaş pahalılıktan şikayetçi.

POŞET POŞET ALIMLAR BİTTİ!

Fiyatlarda yüzde yüz artış yaşandığını belirten Pazarcı Mehmet Emin Memiş, “Fiyatlarda yüzde yüz artış var. Geçen sene 5 liraya sattığımız maydanoz şu an 10 lira. Fiyatlara vatandaşlar tepkili pazarcı olarak bizde tepkiliyiz. Devamlı müşterilerimiz geliyor önceden poşet poşet kilo kilo alan insanlar şu an ihtiyacı kadar alıp gidiyor. Şimdi tarlalarda bitti artık seradan yetişecek ve fiyatlar daha da artacak” dedi.

5 KİLO DOMATES ALANLAR ŞİMDİ 1 KİLO ALIYOR

Pazarcı Mehmet Doğan da, “Mallar azaldı seracılığa başlanıyor. Gider artacak ama tezgâhlardaki ürün özellikle yerli ürün azalacak. 20 yıldır pazarcılık yapıyorum şu an meyve sebze fiyatları iyi 2 yıl önce daha kötüydü. Herkes bütçesine göre alıyor ama belirli bir azalma var diyebiliriz önceden gelip 5 kilo domates alanlar şimdi bir iki kilo alıp gidiyor” dedi.

HER ŞEY ATEŞ PAHASI

Yüksek fiyatlara vatandaşlar da tepkili. Evdeki 8 kişi için 2 poşet eşya aldığını belirten bir vatandaş, “Yetiştiremiyoruz. Her şey ateş pahası. Artık sadece ihtiyacımız kadarını alıp gidiyoruz” dedi. Bir başka vatandaş da, “Meyve sebze zaten alınmıyor. Sadece 1 kilo mandalina, domates ve biber alıp gidiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.