2. El Araba Fiyatları Düşüyor! Artık Al-satçılar'da Galericilğe soyunmayacak!

2. El Araba Fiyatları Düşüyor! Artık Al-satçılar'da Galericilğe soyunmayacak!
Gaziantep ve Türkiye'de 2. el araç piyasasında büyük düşüş yaşanırken! Galericiler her şeye rağmen bu durumdan mutlular çünkü Al-satçılar alınan önlemlerle piyasadan çekilmek zorunda kaldılar

Gaziantep ve Türkiye'de geçtiğimiz aylarda, ülkemizde fahiş araç satışları ile ilgili şikayetler artmıştı. Bu şikayetler üzerine, Ticaret Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından peş peşe önlemler alındı.

Önlemler İyi Sonuç Verdi

Önlemler kapsamında, araç satışlarında ÖTV ve KDV oranları yeniden düzenlendi. Ayrıca, ikinci el araç satışlarında uygulanan ekspertiz zorunluluğu getirildi.

Bu önlemlerin etkisiyle, araç piyasasında önemli bir hareketlilik yaşandı. Sahte ilan sayısında azalma oldu. Al-satçıların piyasadan çekilmesi ile birlikte, satışlarda düşüş yaşandı.

Galericiler Yeni Dönemden Memnun

Galericiler, alınan önlemlerin olumlu olduğunu belirtiyor. Yeni dönemde, ikinci ve sıfır araç satışlarının tekrar canlanacağını tahmin ediyorlar.

İMES Başkanı Hayrettin Ertemel, TV100 Ana Haber'de yaptığı açıklamada, "Önemli olan kayıtdışının mesleğimizden elini çekmesiydi. Kayıtdışının al-satçıların elinde kalan araçları hem bizlere olsun hem de emlakçılara olsun takas yöntemi ile ellerinden çıkarmakla ilgili bir pozisyon almış durumda.

Bu araçlar bizlere de teklif ediliyor. Bazı arkadaşlarımız bunlara gayrimenkulle değiştirmek için pozisyon alıyor.

Şunu özellikle belirtmek lazım fiyatlar şu anda olabildiği en makul seviyelere indi. Yılbaşından sonra, yılın ilk çeyreğinden sonra bu fiyatların tekrar toparlanarak yükselişe geçeceğini öngörmekteyiz. Vatandaşlara araca ihtiyaçları varsa almalarını tavsiye ediyoruz. Fiyatların bundan daha aşağıya geleceğini beklemiyoruz." dedi.

Fiyatların Artması Bekleniyor

Ertemel'in açıklamalarına göre, alınan önlemlerin etkisiyle araç fiyatlarında düşüş yaşansa da, yılbaşından sonra fiyatlar tekrar yükselişe geçecek.

Bu durumun, özellikle sıfır araç fiyatlarında daha belirgin olması bekleniyor. Bunun nedeni, sıfır araç fiyatlarının, döviz kurundaki dalgalanmalara daha fazla bağlı olması.

Vatandaşların, araç fiyatlarının artması beklentisi ile, ihtiyacı olduğu halde araç almaktan kaçınmaması gerektiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.