Gaziantep FK Taraftarı Artık Maçlara Kimlikle Girecek

Gaziantep FK Taraftarı Artık Maçlara Kimlikle Girecek
Gaziantep'te Futbolseverlere müjde! Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonundan itibaren Süper Lig ve 1. Lig maçlarında geçerli olacak yeni uygulamayı duyurdu. Taraftarlar, artık stadyumlara çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabilecek.

Gaziantep Futbol Kulübü’nün maçlarını izlemek isteyen taraftarlar, yeni sezondan itibaren Passolig kartı yerine çipli kimlik kartlarını kullanarak tribündeki yerlerini alabilecek. Elektronik bilet sistemi, çipli kimlik kartlarına entegre edilerek bilet kontrol noktalarında doğrudan kimlik okutma yöntemiyle işlem yapılacak.

Bu yeni sistem sayesinde bilet alma süreci hem daha pratik hale gelecek hem de taraftarlar için ek bir kart taşıma zorunluluğu ortadan kalkacak.

TFF Resmen Açıkladı: “Tek Kimlik, Tek Giriş” Dönemi Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu, konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“TFF’nin stadyumlarda kullanılan elektronik bilet ekipmanlarını güncel teknolojiye göre geliştirmesiyle birlikte, 2025-2026 sezonundan itibaren taraftarların çipli T.C. kimlik kartlarına da elektronik bilet yüklemeleri sonrasında stadyumlara girişlerine imkân sağlanacaktır. Böylece taraftarlarımızın erişim süreçleri kolaylaştırılacaktır.”

ekran-resmi-2025-07-09-17-07-49.png

Kulüpler Yine Bilet Satışlarında Yetkili Olacak

TFF, aynı açıklamada kulüplerin bilet satışı ve giriş prosedürleri konusunda mevcut anlaşmalarını sürdürebileceğini belirtti:

“Kulüplerimiz, hâlihazırda anlaşma sağladıkları bilet satış firmalarıyla satış ve stadyuma giriş esaslarını belirleme hakkına sahiptir.”

Bu açıklama, kulüplerin farklı bilet firmalarıyla olan iş birliklerinin devam edeceğini, ancak kimlik entegrasyonunun ek bir kolaylık olarak sisteme entegre edileceğini gösteriyor.

Gaziantep Taraftarı Ne Diyor?

Gaziantepli futbolseverler uygulamadan memnun. Taraftar grupları, özellikle yoğun maç günlerinde yaşanan kuyruk ve kart unutma sorunlarının bu sayede çözüleceğini belirtiyor. Bazı yorumlar şöyle:

“Her yere giderken zaten kimliğimizi alıyoruz. Maçta da kullanmak çok pratik olacak.”
“Kart kayboldu, kart kırıldı derdi bitti. Kimlik yeter.”

Peki Nasıl Kullanılacak?

  • E-Devlet üzerinden veya bilet satış firmaları aracılığıyla elektronik bilet kimlik kartına yüklenebilecek.

  • Stadyum turnikelerinde çipli kimlik kartı okutularak doğrudan giriş yapılabilecek.

  • Sistem Passolig altyapısıyla entegre çalışacak, kullanıcı verileri TFF ile senkronize edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.