Gaziantep FK Kaybetme Kredisini Tüketti! Önümüzdeki 3 Maç Final Gibi

Gaziantep FK Kaybetme Kredisini Tüketti! Önümüzdeki 3 Maç Final Gibi
Trendyol Süper Ligde 30. hafta maçlarının ardından milli araya girilirken son maçında Karadeniz deplasmanında şanssız bir şekilde 3-1 kaybederek yeniden potaya giren Gaziantep FK için zorlu haftalara giriliyor.

2 hafta önce kendi evinde Beşiktaş'ı yenerek potadan çıkan ve evindeki 9 maçlık galibiyet hasretine son veren Gaziantep Futbol Kulübü, geçen pazar günü deplasmanda karşılaştığı Çaykur Rizespor karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen bu fırsatı iyi kullanmadı ve rakibine 3-1 mağlup oldu. 30. hafta maçlarının ardından ligde düştü gözüyle bakılan İstanbulspor 13 puanla son sıradaki yerini korurken evinde son dakikada bulduğu gol ile 1-0 kazanarak umutlarını yeşerten Pendikspor ise 29 puanla 19. sırada yer aldı. Haftayı Konyaspor beraberliğiyle kapatan Fatih Karagümrük ise 30 puanla haftayı 18. sırada tamamladı.

GAZİANTEP FK 17. SIRADA YER ALIYOR

Beşiktaş galibiyetinin ardından 30. haftaya 15. sırada giren Gaziantep Futbol Kulübü, son oynanan Çaykur Rizespor karşısında aldığı yenilgi sonrası yeniden 31 puanla 17. sırada küme düşme potasında girdi. Kırmızı-Siyahlıların en yakın Hatayspor, Konyaspor ve Ankaragücü ile arasındaki puan farkı ise 2! Samsunspor 36 puanla 12. sırada girerken Sivasspor 38 puanla 13. Adana Demirspor ve Alanyaspor ise 39 puanla rakiplerine göre biraz daha rahat konuma geldiler.

ÖNÜMÜZDEKİ 3 MAÇ ÇOK KRİTİK

Üst üste aldığı kötü sonuçların ardından ligde zor günler geçiren ve kümede kalma savaşı veren kırmızı-siyahlıları oldukça zorlu maçlar bekiyor. Özellikle önündeki 3 maçta alacağı sonuç ligdeki durumunu da belirleyecek. Mili aranın ardından evinde 39 puanlı Alanyaspor'u ağırlayacak olan Gaziantep FK, hemen arkasından ise en yakın rakibi olan Ankaragücü ile adeta başkent deplasmanında final yapacak. Daha sonra ise kırmızı-siyahlılar 33. haftada evinde Avrupa hesapları yapan Kasımpaşa ile kendi evinde karşılaşacak.

RAKİPLER BİRBİRLERİYLE MAÇ YAPACAK

Ligde adeta çember daralırken önümüzdeki haftadan itibaren alt sıralarda yer alan takımlar birbirleriyle maç yapacak. Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak olan Hatayspor dışında Samsunspor - Pendikspor, Sivasspor, Karagümrük Antalyaspor - Ankaragücü ve Gaziantep FK ise Alanyaspor'u konuk edecek. 31. hafta oynanacak maçların ardından alt sıralarda dengelerin yeniden yer değiştirmesi beklenirken kırmızı-siyahlılar taraftarı önünde kazanmak başka sonuç düşünmüyorlar.

KALAN 8 MAÇIN 6'Sİ RAKİPLERİMİZLE

Gaziantep FK'nın birbirinden zorlu maçlar bekliyor. Kırmızı-Siyahlılar kalan 8 maçın 6'sını rakipleriyle oynayacak. Kırmızı-Siyahlılar gelecek hafta evinde Alanyaspor'u ağırladıktan sonra başkent deplasmanında en yakın rakibi Ankaragücü karşılaşacak. Kırmızı-Siyahlılar 33. haftada Kalyon'da Kasımpaşa'yı konuk edecek ve 34. haftada ise Trabzonspor ile oynadıktan sonra kalan 4 maçta adeta sırat köprüsünden geçecek. 35. haftada evinde Hatayspor ile adeta final yapacak olan kırmızı-siyahlılar 36. haftada deplasmanda Adana Demirspor oynadıktan sonra iki maç küme düşme hattındaki rakipleriyle oynayacak. O haftaya kadar nasıl gireceği merak edilen Gaziantep FK, 37. haftada evinde Karagümrük'ü konuk edecek ve son maç ise İstanbul'da Pendikspor ile olacak. Oldukça zorlu maçlara çıkacak kırmızı-siyahlılar son haftaya kadar ligde kalmayı garantilemeye çalışacatlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.