Gaziantep FK’dan Sumidica İstemeyince Ayrıldı! Basel’e 1,5 yıllık imza attı

Gaziantep FK’dan Sumidica İstemeyince Ayrıldı! Basel’e 1,5 yıllık imza attı
Gaziantep Futbol Kulübü’nde beklentilere cevap veremeyen Albian Ajeti, eski takımı Basel ile sözleşme imzaladı.

Basel; Gaziantep FK'dan ayrılan eski oyuncusu Albian Ajeti’yi bedelsiz olarak kadrosuna kattı ve İsviçreli oyuncu ile Haziran 2025’e kadar sözleşme imzaladı. Ayrıca, sözleşmede bir yıl opsiyon bulunuyor.

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK'da bir ayrılık yaşandı. Gaziantep FK'nın sezon başında İskoçya Premiership devi Celtic'ten kadrosuna kattığı Albian Ajeti'nin, altyapısından yetiştiği İsviçre takımı Basel'e geri döndüğünü duyurmuştu. Basel, transferi resmen açıkladı.

585 bin Euro'ya geldi

Sezon başında Albian Ajeti ile resmi sözleşme imzalayan Gaziantep FK, 26 yaşındaki santrfor için eski kulübü Celtic'e 585 bin euro'luk transfer bedeli ödedi. Ajeti yarım sezon sonra ise bedelsiz olarak Basel'in yolunu tuttu.

1,5 yıllık sözleşme imzaladı

26 yaşındaki futbolcu, Basel'le bir yılı opsiyonlu olmak üzere 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Albian Ajeti, Basel formasını en son 2016 yılında terletti.

7 yıl sonra geri döndü

Profesyonel futbol kariyerine Basel'de başlayan Ajeti, tam 7 yıl sonra altyapısından yetiştiği takıma geri döndü. Golcü futbolcu, 8 Ocak 2016'da Almanya'nın Augsburg takımına 1 milyon euro'luk bedelle transfer oldu ve Basel'den ayrıldı.

Yusuf Demir'in takım arkadaşı oldu

Albian Ajeti, Galatasaray'ın sezon başında Basel'e kiraladığı Yusuf Demir ile takım arkadaşı oldu. 20 yaşındaki genç futbolcu Yusuf Demir, kiralık olarak forma giydiği Basel'de 12 maça çıktı. Genç futbolcu, 12 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Ajeti'nin Gaziantep FK karnesi

Sezon başında Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ile anlaşan Albian Ajeti, kırmızı siyahlı formayla 5 maça çıkabildi. 26 yaşındaki Ajeti, 5 maçta 1 kez gol sevinci yaşadı ve 118 dakika sahada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum