Gaziantep'te Ortaokulda 10 Öğrenci Hastanelik Oldu, Veliler İsyan Etti

Gaziantep Azize Abdulkadi Hamamcıoğlu Ortaokulu’nda kantinden tost yiyen öğrenciler rahatsızlandı. En az 10 çocuk hastaneye kaldırıldı, veliler denetim çağrısı yaptı.
Gaziantep'te Ortaokulda 10 Öğrenci Hastanelik Oldu, Veliler İsyan Etti

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Pirsultan Mahallesi’nde bulunan Azize Abdulkadi Hamamcıoğlu Ortaokulu’nda öğrenim gören bazı öğrencilerin, kantinden aldıkları tost sonrası rahatsızlandığı öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre öğrencilerde mide bulantısı ve kusma şikâyetleri başladı. Durumun bildirilmesi üzerine okula sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından en az 10 öğrenci ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi ve Mücahitler Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alınan çocuklara serum takıldığı ve genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Velilerden Denetim Tepkisi

Olayın ardından bazı veliler okul önünde toplanarak kantin denetimlerine ilişkin soru işaretlerini dile getirdi. Çocuğu hastaneye kaldırılan bir veli, okul kantinlerinde kullanılan ürünlerin yeterince kontrol edilip edilmediğini sorgulayarak tepki gösterdi.

Veliler, özellikle gıda ürünlerinin tedarik zinciri, son kullanma tarihleri ve hijyen koşulları konusunda daha sıkı denetim yapılması gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.