Gaziantep’te Sağlık Manzarası: Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde Kuyruk Çilesi!

“Sağlam Gidip Hasta Çıkıyoruz” Diyen Vatandaşlar İsyanda
Gaziantep’te Sağlık Manzarası: Dr. Ersin Arslan Hastanesi’nde Kuyruk Çilesi!

Gaziantep’in en yoğun sağlık kuruluşlarından biri olan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özellikle Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde yaşanan yoğunlukla adeta hastaları çileden çıkarıyor. Poliklinik ve kayıt sistemi adeta iç içe geçmiş durumda, kuyruklar metrelerce uzuyor.

4 Poliklinik Tek Alanda, Kuyruk Kaosu Giderek Büyüyor

Hastanenin ortopedi bölümünde aynı alanda hizmet veren 4 ayrı poliklinik ve tek bir hasta kayıt noktası, hem hastalar hem de hasta yakınları için büyük bir karmaşaya yol açıyor. Randevulu ve randevusuz hastalar aynı yerde beklemek zorunda kalıyor, bu durum da fiziksel mesafe ve hijyen kurallarının tamamen ihlal edilmesine neden oluyor.

“Sağlam Gidip Hasta Oluyoruz” Tepkisi

Sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren vatandaşlar, saatlerce ayakta beklemek zorunda kalıyor. Yaşlılar, engelliler ve küçük çocuklarıyla gelenler için durum daha da zor. Bir hasta yakını durumu şöyle özetliyor:

“Annemin randevusu vardı ama içeri girebilmek için 2 saat bekledik. İnsanlar dip dibe, içerisi havasız. Sağlam giren hasta çıkar burada!”

Halk Tepkili: “Gaziantep’e Bu Manzara Yakışmıyor”

Gaziantep gibi büyük ve gelişmiş bir şehirde, böyle temel sağlık hizmetlerinde kaos yaşanması vatandaşları isyan ettirdi. Sosyal medyada da konuyla ilgili paylaşımlar çığ gibi artarken, birçok kişi yetkililere “artık bu rezalete bir son verin” çağrısı yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.