Gaziantep Şehir Hastanesi 7 ayda rekor kırdı!

Gaziantep Şehir Hastanesi 7 ayda rekor kırdı!
Yapımı 10 yıla yakın süren ve 7 ay önce hizmete açılan Gaziantep Şehir Hastanesi, sadece Gaziantep'e değil bölgeye hizmet etmeye devam ediyor. Toplamda 3 bin 150'ye yakın personelle hizmet veren Gaziantep Şehir Hastanesi'nde hasta rekoru kırıldı.

Açıldığı günden buyana Gaziantep Şehir Hastanesi'nde şu ana kadar bir milyon hasta muayene edilirken doktor, asistan, hemşire ve görevli sayısında da her geçen gün büyük bir artış gösteriyor


HASTA SAYISI BİR MİLYONU AŞTI


Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, 7 aylık bir geçmişi olan Gaziantep Şehir Hastanesi'nin bu süre içerisinde bir milyon hastanın muayene edildiğini belirterek, Polikinik muayene sayısının 726 bin 166, acil sayısının 280 bin 758 kişi olduğunu söyledi. Çetinkünar, hastanenin doluluk oranının yüzde 84 olduğunu açıklayarak, şu ana kadar 33 bin 167 ameliyatın gerçekleştiğini söyledi.


EMEKTAR'DAN BAŞHEKİM ÇETİNKÜNAR'A ZİYARET


Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep Temsilcisi Aslı Emektar, Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar'ı ziyaret ederek hastaneyle ilgili bilgiler aldı. Başhekim Çetinkünar, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin 7 ay önce hizmete başladığını ve o günden buyana bir milyon hastayı muayene ettiklerini dile getirerek, "Vatandaşlarımızın sağlığı için elimizden geleni yapıyoruz. Bölgenin en iyi hastanesi olan Gaziantep Şehir Hastanesi, kısa sürede çok yol aldı. Adana Şehir Hastanesi'nde edindiğim tecrübelerle şu anda Gaziantep Şehir Hastanesi'ni daha iyi bir seviyeye getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.


DOKTOR VE PERSONELİMİZİN KALICI OLMASI GEREKİYOR


Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, 1875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi'nde şu anda hastanede görevli 3 bin 150'ye yakın personel olduğunu ve bunların 460'a yakını doktor, 1200 geçici personel olduğunu dile getirerek, "Hastanemiz bölgenin en iyi hastanesi olma özelliğini taşıyor. Mutlaka bir eve taşındığınızda bazı eksikler olacaktır. Zamanla bu eksikler giderilir. Hastanemizde de eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Kalıcı personelimiz olması gerekiyor. Bakanlığımız bu konuda titiz davranıyor. Bizlerde elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.


ASİSTAN ALMAYA BAŞLADIK


Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, bir ilke imza attıklarını ve Gaziantep Şehir Hastanesi'ne asistan hekimler almaya başladıklarını ve şu anda 60'a yakın asistan olduğunu belirterek, "Buranın aynı zamanda bir eğitim ve araştırma hastanesi olması için gayret gösteriyoruz. Şu anda 60'a yakın asistan hekimimiz var. Bu sayıyı daha çok artırmaya gayret göstereceğiz. Hep birlikte el ele vererek Gaziantep Şehir Hastanesi'ni bölgenin gözbebeği haline dönüştericeğiz" ifadesini kullandı.


EKSİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞIYORUZ


Çetinkünar, hastanenin yeni açılmasından dolayı bazı eksikliklerin olduğunu, bunun için hasta, refakatçi ve sağlık personeliyle sık sık sohbet ederek eksiklerin giderilmesi noktasında çalıştıklarını ifade etti. Oldukça güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Çetinkünar, "Çok büyük bir hastane. Bölgenin hiç alışık olmadığı büyüklükte. Burası adeta bir yaşam alanı. Kocaman caddeleri var. Bunlara sağlık caddesi adını verdik. Hastalarımız ve refakatçileri çok mutlu şekilde buradan ayrılıyor. Bize bu şekilde geri dönüş yapıyorlar. İlk iki hafta biraz çalışanlarımız zorlandı ama şimdi alıştılar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.