Gazianteplinin Sevdiği İçeçek Zehir Saçıyor! CANAN KARATAY UYARDI

Gazianteplinin Sevdiği İçeçek Zehir Saçıyor! CANAN KARATAY UYARDI
Canan Karatay, sağlıkla ilgili önemli bir konuyu gündeme getirdi ve yemek sonrası çay tüketiminin olası olumsuz etkilerine dair uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıya göre, yemek sonrasında içilen çayın kansızlığa neden olabileceği belirtildi.

Canan Karatay, çayın yemek borusundaki demirin emilimini engellediğini ve bu nedenle özellikle demir bakımından zengin kırmızı et tüketildikten sonra çay içilmemesi gerektiğinin altını çizdi.


Prof. Dr. Canan Karatay, günümüzdeki yaygın yorgunluk şikayetlerinin temelinde aneminin yattığına dair açıklamalarda bulundu. Ülkede anemi probleminin pandemi boyutlarına ulaştığını ifade eden Karatay, bu durumun özellikle kadınları etkilediğine ve beslenme alışkanlıklarının da bu duruma katkı sağladığına dikkat çekti.


Glutenin potansiyel bir tehlike olduğunu vurgulayan Karatay, gluten intoleransı olan bireylerin sağlıklı beslenseler dahi demir emiliminde problem yaşadıklarını ve bu durumun sürekli demir eksikliğine yol açtığını belirtti. Ayrıca Karatay, yorgunluk ve uyku halinin kansızlığın en belirgin göstergesi olduğunu, bu durumun aynı zamanda bağışıklık sistemini zayıflattığına ve bireyleri hastalıklara karşı daha savunmasız hale getirdiğine vurgu yaptı.



Prof. Dr. Karatay, beslenmenin kritik önemine işaret ederek Türkiye'de kansızlığın yaygın olmasının sebeplerinden birinin de yemekten sonra tüketilen çay olduğuna dikkat çekti. Yaşlanma ile birlikte vücudun fonksiyonlarının yavaşladığını, bağırsak, hormon ve enzimlerde azalmanın yaşandığını söyledi ve bu durumun yaşlı bireylerde kansızlık görülme riskini artırdığını belirtti. Kansızlığın baş ağrısı, çarpıntı ve yorgunluk gibi ciddi belirtilere neden olduğunu ve bu durumdan korunmak için doğal beslenmenin şart olduğunu açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.