Gaziantep'te Grip Salgını Tavan Yaptı! Hastaneler Dolup Taştı! Hasta Çocuklarınız Okula göndermeyin!

Gaziantep'te Grip Salgını Tavan Yaptı! Hastaneler Dolup Taştı! Hasta Çocuklarınız Okula göndermeyin!
Gaziantep'te son günlerde grip vakkalarının arttığı dikkat çekerken... Birçok veli çocuğunun okulda gribe yakalandığını düşünüyor ...

Gaziantep'te birçok veli çocuklarını grip salgınından dolayı okula gönderemiyor... Gaziantep'te hastalanan çocuk sayısında artış yaşanıyor. Gaziantep'te son zamanlarda aciller ve poliklinikler hasta çocuklarla doldu. Nezle, grip, ateş, ishal hepsi birbirine karışırken çocuklarda genel şikayet olarak geçmeyen öksürük, karın ağrısı ve ateş görüldüğü aktarıldı.

HASTA ÇOCUKLARI OKULA GÖNDERMEYİN

Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla beraber kapalı alanlarda vakit geçirmenin arttığını kaydeden Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu belirtti. Toker, "Kış ayları yaklaştıkça kapalı alanda vakit geçirmeye daha çok başlayacağız. Özellikle okullar açıldı ve çocuklar kendi özel hijyenlerini gerçekleştiremedikleri için üst solunum yolu enfeksiyonlarına çok açıklar. Üst solunum yolu enfeksiyonu çok çeşitli virüslerle olabiliyor. İnfluenza virüsünün aşısını olabiliyoruz ama bunun dışında farklı virüslerde var. Bunun için okulda kapalı ortamlarda, kapalı yerlerde yine temizliğe ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle hasta olan çocuklarımızın okula gönderilmemesi konusunda özel bir çaba harcamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP'TE HASTANELERDE UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Hastanelerdeki uzun kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşların neredeyse tamamının, kas-iskelet ağrısı, halsizlik, burun tıkanıklığı, geçmeyen öksürük ve aralıkla tekrarlayan boğaz ağrısı şikayetiyle başvurduğunu söyleyen hekimler, son 10 gündeki yoğunluğa dikkat çekti. Özellikle Gaziantep'te okullardaki öğrenci mevcudunun yarı yarıya indiği, birçok işyerinde çalışanların istirahat için aile hekimleri ve hastanelere başvurduğu belirtildi.

VELİLERDE UYARIYOR

Gaziantep'te çocuğun eve getirdiği hastalıktan kardeşleri hatta anne ve babaları bile nasiplerini aldı.Bir anne veli, sınıf Whatsapp grubunda "Merhaba arkadaşlar ya sizden rica ediyorum. Lütfen hasta çocuklarınızı okula göndermeyin" diyerek tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.