Gaziantep ve Güneydoğuya Kimyasal SALDIRI MI VAR? Gaziantep'te grip salgını! Gaziantep Dün Hasta mı oldu?

Gaziantep ve Güneydoğuya Kimyasal SALDIRI MI VAR?  Gaziantep'te grip salgını! Gaziantep Dün Hasta mı oldu?
Gaziantep’te geçtiğimiz Çarşamba günü Beybahçe, Cengiz Topel, Güzelvadi, Akdere, Düztepe, Dumlupınar, İbni Sina, Akkent ve kentin diğer mahallelerini etkileyen kötü havanın nedeni merak ediliyor. Gaziantep'te soğuk algılnığı vakkası yüzde 500 arttı

Gaziantep’te geçtiğimiz Çarşamba günü Beybahçe, Cengiz Topel, Güzelvadi, Akdere, Düztepe, Dumlupınar, İbni Sina, Akkent ve kentin diğer mahallelerini etkileyen kötü havanın nedeni merak ediliyor. Gözlerde yanma, nefes darlığı, boğaz ve burnu yakan hava nedeniyle vatandaşlar nefes almakta güçlük yaşıyor. Meydana gelen bu şikayetlerin nedenleri kesin olarak bilinmemekle birlikte, yetkililerden de bir açıklama gelmedi. Kötü hava ile iki varsayım öne çıkıyor.

SOSYAL MEDYA YIKILIYOR!

HAVA KİRLİLİĞİ, HASSAS SEVİYEYE YÜKSELDİ

Kış aylarının yaklaşması ile birlikte Gaziantep’te, her yıl olduğu gibi hava kirliliği oranlarında da artış yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Ulusal Hava İzleme Ağı verilerine göre, kentte Partiküler madde (PM10) oranı 60 yani orta seviyede ölçüldü. Akşam saatlerinde yoğun trafik, kömür kullanımı ve sanayiye bağlı olarak havadaki kirlilik oranı 118 yani Hassas seviyeye yükseldi.

PARTİKÜLLER MADDE ORANI 118 OLDU

Vatandaşlarda göz, burun ve boğazda yanma, öksürük ve nefes darlığı şikayetlerinin yaşandığı Çarşamba günü, kentteki hava kirliliği oranı son günlerin zirve noktası olan 118’e ulaştı. PM10 oranının 100 ilan 150 seviyelerinde olmasıyla ölçülen bu kirlilik seviyesi kentte, hava kirliliğinin daha soba kullanımı başlamadan yoğunlaştığı yönünde yorumlara neden oldu. Genel halkın etkilenmesinin beklenmediği bu hava kirliliği seviyesi, özellikle astım hastaları ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşları olumsuz etkiliyor.

HAVA KİRLİLİĞİ TETİKLEYEBİLİR

Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, hava kirliliğinin hassas seviyeye yükselmesinin benzer belirtilere neden olabileceğini söyledi. Yılmaz, ‘’Hava kirliliği, gözlerde yanma, nefes darlığı, baş ağrısı gibi şikayetlere neden olabilir. Havadaki partikül madde seviyesinin 118 seviyelerine çıkması, insanlarda astım ataklarını tetikleyebilir, hastaların alevlendirebilir’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.