Macrol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023

Macrol Şurup Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? Fiyatı 2023
Antibiyotik şuruplar arasında adını sıkça duyduğumuz Macrol Şurup ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde. Sizde Macrol Şurup ne işe yarar, nasıl kullanılır diye merak ediyorsanız işte detaylar...

Macrol şurup bazı enfeksiyon kaynaklı rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan bir antibiyotiktir. Macrol şurup 6 aylıktan küçük bebeklere önerilmez. Macrol şurubun bazı yan etkileri bulunur. Macrol şurubun kullanımından önce ve kullanıldığı taktirde yan etkiler oluşursa bir doktora ya da sağlık merkezine danışılması önerilir.

MACROL ŞURUP NEDİR?

Macrol şurup, makrolid grubu antibiyotiklerden biridir. Macrol şurubun etken maddesi klaritromisindir. Macrol şurup 6 ay ve 12 yaş arası çocukların kullanımına uygun üretilmiş pediatrik bir ilaçtır. Ancak bu şurubu hap yutmakta zorlanan yetişkinler de tüketebilir.

MACROL ŞURUP NE İŞE YARAR?

Macrol şurup kullanımına, çeşitli enfeksiyonları tedavi etmek için başvurulabilir:

  • Solunum yolu enfeksiyonları: Öksürük, boğaz ağrısı ve nefes darlığı gibi semptomları olan solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir.
  • Kulak enfeksiyonları: İşitme bozukluğu, kulak ağrısı ve kulakta şişlik gibi semptomları olan kulak enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir.
  • Boğaz enfeksiyonları: Boğazda şişlik, ağrı ve yutma güçlüğü gibi semptomları olan boğaz enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir.
  • Cilt enfeksiyonları: Ciltte kaşıntı, döküntü ve kızarıklık gibi semptomları olan cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılabilir.

MACROL ŞURUP FİYATI NE KADAR?

Macrol şurup eczane fiyatı 119,16 TL’dir. İlacın fiyatı satış yeri, şehir ve ilacın türüne göre değişebilir.

MACROL ŞURUP NASIL KULLANILIR?

Macrol şurup genellikle aç veya tok karnına alınır. Eğer mide ve bağırsak sorunları varsa, doktor bu ilacı yemeklerle birlikte alınmasını önerebilir. Macrol şurup bir bardak suyla birlikte alınır. Macrol şurubun çocuklar için uygun görülen kullanım dozu 7,5 mg’dır ve günde iki kez alınması önerilir. İlacın en fazla 10 gün kullanılabileceği belirtilir. Macrol şurup antibiyotik özelliği taşıdığından 12 saatte bir tüketilmesi tavsiye edilir.

MACROL ŞURUP YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Macrol şurup yan etkilere sahiptir. Bu yan etkilerden biri ya da daha fazlası görüldüğünde doktora danışılması tavsiye edilir.

  • Deri reaksiyonları: Bazı insanlar bu ilacı kullandıklarında ciltte kaşıntı, döküntü veya kızarıklık görülebilir.
  • Baş ağrısı ve halsizlik: Macrol şurup kullanımı sırasında baş ağrısı ve halsizlik gibi yan etkiler olabilir.
  • Solunum yolu sorunları: Bu ilaç kullanımı sırasında öksürük, nefes darlığı ve boğaz ağrısı gibi solunum yolu sorunları olabilir.
  • Diğer yan etkiler: Bu ilaç kullanımı sırasında aşırı uyku hali, görme bozuklukları ve kulak çınlaması gibi diğer yan etkiler de olabilir.
  • Bu yan etkilerin çoğu genellikle geçici ve ilaç kullanımı bırakıldıktan sonra ortaya çıkmaz.

Not: Doktor Tavsiyesi Olmadan Kullanmayı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.