Avrupa Fatihi, İç Saha fatihi.!

Futbol garip bir oyun. Üç gün önce Türkiye'nin Mart ayındaki Avrupa'daki tek temsilcisi Galatasaray dünya futbolunun en önemli markalarından Barcelona ile iki maçtada kafa, kafaya oynayıp deplasmanda beraberlik, evinde ise öne geçmesine rağmen basit gollerle 2-1 mağlup olarak resmen elinden kaçırdı.
Gaziantepspor ise ilk beş, üst sıralar, kupada yarı final hayalleri ile özellikle kendi evinde inanılmaz performanslarla taraftarlarını mest etmişti. Ama kupada Alanyaspor'a 120 dakikalık uzatma sonrası final ve kupa hayallerinin üstüne sonrasında altı maçlık galibiyetsizlik serisi sonrası bu kez spor camiası, taraftarları, basını neredeyse eline hesap, kitap, puan cetveli ve Çaykur, Göztepe, Altay ve Giresunspor maçlarını takip etmeye başlamıştı.
Ama Galatasaray önünde inanılmaz bir mücadele, kaleden başlayarak, defans hattı, orta alan kurgusu ve forvet uyumu, oyun disiplini ve taktiği ile Galatasaray takımını resmen abondone etti. Sadece skor, üç puan değil özellikle Galatasaray takımını resmen şutla, pasla, kanat bindirmeleri ile dövdü ve taraftarlarına oley çektirdi.
Tabiki Galatasaray takımı özellikle yer uçağı Kerem ile tecrübe ve tek vuruş ustası Gomis dışında gerçekten çok kötüydü. Bunda Barcelona maçının moralsizliği, yorgunluğu ve mental olarak tükenmişliğide resmen görünüyordu.
Maçın kırılma anları ve yıldızları vardı. Örneğin maç 2-1 iken Günay'ın Gomis'in topuna uzaması, Papy'nin maçın ilk yarısı biterken attığı golün yanında inanılmaz kademe, top kesme ve neredeyse bir maestro gibi hatasız pas ustalığı. Maksim zaten son haftalarda boş geçtiği, asist yapmadığı maçı yok. Kısaca Galatasaray önünde kötü koşan, mücadele etmeyen, kafasını topa, rakibine uzatmayan Gaziantepsporlu yoktu.
Camia ve taraftar o zaman kaldırın başınızı bırakın alt taraftaki puan cetvellerine bakmayı, üstlere bakın.
Moore şunu demiştir " Zafer sizi nerede bekliyorsa, doğru oraya gidin ".
Evet ; biz yukarılara gidelim.
Varsın aşağıdakiler ne yaparlarsa, yapsınlar....!
Toplam 40 puan, iç sahada 34 puan ile fatih...!
Tebrikler Gaziantepspor camiası.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi