Kalite.!

Kimse Ertuğrul'un kaptırdığı top, arkasından gelen golü veya Oğuz ve bir kaç cılız topu kaçıran isimlere bu mağlubiyeti havale etmesin.
İşin gerçeği şu ;
Başakşehir'in ofansif hattının isimleri ve kariyerleri. Okaka ( Roma, Udinese, Watford, Anderlecht ve Parma ). Trezegue ( Aston Villa, Anderlecht, El Ahly ). Pizzi ( Benfica, Espanyol, Deportivo, Atletico Madrit ve Braga ). Serdar Gürler ( Kariyerini ve parasını söylemeye gerek yok ).
Sadece ofansif anlamda değil kulübe anlamında girenler Deniz Türüç, Salih Uçan, Ömer Ali, Emre Çolak, Gulbirensen.
Yani işin özeti gerçekten kalesinden kanatları, tandeminden orta alanına kadar çok geniş ve kaliteli bir kadrosu var Başakşehir Takımının. Resmen halı saha futbolu gibi oynuyorlar, topu almak için sertk bile yapamıyorsunuz, çünkü topu ve oyunu bilardo gibi sahanın her santimetrekaresini kullanıyorlar. Sakin, bilinçli, akıllı.
Biz ise maçı seyrediyoruz ofansif anlamda Muhammet Demir ve Maksim dışında tabelayı değiştirecek, oyunun seyrini değiştirecek isim yok. Düşünün oyun iki farka geçince Papy'den ofansif atraksiyon ve gol bekleyip ileri atıyoruz. Bakın bir Joao'nun oyuna ne kadar kalite kattığını yokluğunda daha iyi anladık.
Yani deplasman sıkıntısının esas nedenlerinden birisi sezon başındaki yanlış kadro planlamasının sıkıntılarını çekiyoruz. Furkan, Recep, Merkel, Doğan, Vetrih, Sagal'ın kaç tane golü, asisti, frikiği, şutu var.
İç sahada fizik kalitemizle, mücadelemizle, rakiplerin deplasman fobisiyle kapandığı maçlarda işi çözüyoruz.
Kısaca bizim bu maçtan sonra tek ve nihai bir hedefimiz var. O da kupada yarı final.
Önümüzdeki yıl eğer bu takımın Konyaspor ve benzerleri gibi üst sıraları hedefliyor ise bu takımın hem saha içinde, hemde saha dışında oyuncu kalitesini artıracak isimler gerekiyor.
Beşiktaş maçından sonra yine aynı konuya değinmiştim. Bir takım sadece koşma, mücadele etme, savaşma ve bir kaç üst düzey isimle zirvelere oynayamaz, özellikle deplasmanlarda savaşın yanına kaliteyi eklemezsiniz, rakip topu size vermez, oynar, atar ve sizde seyredersiniz.!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi