Ligde ağa, kupada paşa

Gaziantepspor ligteki pupa yelken gidişini kupaya taşımak ve ligin ilk yarısında kaçırdığı zirve, avrupa ve olası kupa mücadelesini son sekize taşımak için Kasımpaşa önüne çıktı.
Kasımpaşa takımı ligin ilk yarısında üç hoca değiştirdi, ligin dibine demir attı derken sonra öyle bir seri yakaladı ki, beş maç 15 puan ile altlardan üstlere f 35 gibi yükseldi.
Geçtiğimiz Cumartesi günü ligin tartışmasız lideri, şampiyonu Trabzonspor ile üstelik deplasmanda korakor, başabaş mücadele ettiler ve maçın başındaki Visca golüyle mağlup ettiler. Ama Trabzonspora adeta ecel terleri döktürdüler.
Böyle formda bir rakip karşısında Erol Bulut kupa maçlarında kalede şans verdiği genç Mustafa yerine Günay'ı tercih ederek rotasyonda Maksim ve Kitsiou'yu kullanarak bu turu çok istediğini gösterdi.
Kupa maçları tek maç eleme 90, olmadı 120 ve penaltılar ile kaderinizin belli olacağı müsabakalar.
Onun için bu tür maçlarda kim iyi oynadı, taktik, teknik, oyun planı bir tarafta kalır önemli olan rakibi geçip, elemektir.
Bu nedenle son haftaların en formda takımlarından biri önünde, üstelik deplasmanda galip gelmek, rakibi elemek ve çeyrek finale kalmak harika Sivasspor galibiyetinden müthiş oldu.
Birde şunu unutmayalım bu takım evinde 11 maçta 9 galibiyet ve 2 beraberlik ile kral, ağa ama deplasmanlarda sadece bir galibiyet ve üç beraberlik ile altı puan aldığını unutmayalım.
Bu takım ağır hava ve saha şartlarında inanılmaz bir mücadele sonrası kupada devam etmesi camia için büyük bir moral oldu ve kazanma alışkanlığını devam ettirdi.
Tebrikler Gaziantepspor...!
Onursalı, mevcut başkanı, yönetimi, teknik heyeti, futbolcusu, personeli, güvenliği, şoförü, stadı kısaca herkes görevini yaptı.
Artık sıra şehrin dinamikleri ve taraftarlarında hep birlikte Kırmızı-Şimşekler ve Gaziantepspor demeye varmısınız ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi