Enflasyon 84 milyonu vurdu

Son 20 yılın en yüksek enflasyon oranları geçtiğimiz günlerde açıklandı. AK Parti iktidara geldiği 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından yıllık yüzde 29,75 bir enflasyon oranı vardı. AK Parti 2002 yılında almış olduğu yüzde 29,75 enflasyonu ilk yılın sonunda 2003 yılında yüzde 18’e, ikinci yılda ise tek haneli enflasyona ulaştırmayı başarmıştı. Enflasyon tek haneye inince de hemen akabinde milli paramızdan 6 sıfır silinerek yeni bir modele başlangıç yapılmıştı. 2008 yılında yaşanan küresel krizde bile enflasyon oranını yüzde 10 seviyesinde tutmayı başarmıştı. 2018 yılı haricinde yüzde 20’nin üzerinde enflasyon oranı ile karşılaşılmamıştı. 2021 yılının enflasyon oranı ise yüzde 36 olarak açıklandı ve AK Parti iktidarında bir rekor kırılmış oldu.

2020 yılı pandemi dolayısıyla tüm dünyada zorlu geçmişti ve tam 2020 bitti artık 2021’e girdik diye seviniyorduk ama girmez olaydık, bir baktık her şey pahalanmış, alım gücü yerle bir olmuş. 84 milyon yurttaşımız bırakın birikim yapıp bir şeyler almayı karnını doyurmanın derdine düştü. Yönetimin almış olduğu yanlış kararlar yüzünden 84 milyon vatandaşımızın yüzde 95’i fakirliğe sürükleniyor. Peki bu yapılan yanlışlarda 84 milyonun hiç mi suçu yok? İşte en büyük suçlu biziz. Döviz kuru yüzde 150 artırılıp sonra hafif inişle yüzde 85 primli haldeyken halay çekersek bu zamları da hak ederiz.

Memur, işçi, emekli, asgari ücretli, esnaf yani hangi kesimi ele alırsanız alın 2022’ye enflasyona ezilmiş olarak girdi. Asgari ücretli henüz maaşını bankadan çekmeden ücretinin buharlaşmasını seyrediyor. Alım gücünün yerle bir olduğu vakitte TÜİK bile 2021 yılının enflasyonunu yüzde 36 olarak açıkladı. Tabii çarşı-pazar ve mutfak enflasyonuna bakarsak enflasyon oranının yüzde 36 değil de yüzde 86 olduğu anlaşılacaktır. Enerji ve akaryakıt ücretlerinin bu kadar yüksek olması tabiî ki bütün ürünlerin pahalı olmasına sebep oluyor. Yurttaşlarımız artık gıda ürünlerini alırken bile işin içinden çıkamaz oldu. Memurlarımız sabit gelirli olduklarından enflasyona ezildiler, emeklilerimiz keza açlığa mahkum edildi. en düşük emekli maaşları 2 bin 500 olarak açıklandı, ancak kimse bu ücretle nasıl yaşanabilir diye bir yol göstermedi. Buradan yetkililere sesleniyorum gelin en düşük emekli maaşlarını 3 bin 500 lira yapın ve emekli kardeşlerimizi açlıktan kurtaralım. Ne diyelim Mevlam neylerse güzel eyler, sabrımızın sonu hayrola…

Önceleri kira gibi ödemeyle ev alınıyordu, artık kira gibi faturalar karşımıza çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bekir Şen Arşivi