Yasemin Aydıner

Yasemin Aydıner

Şeyh Seyyid Abdulkadir Geylani Hazretleri

İki mü'minin birbirine söyleyebileceği en güzel kelime "Selam 'dır." Cennet kelamıdır.Selam olsun Cennet gençlerinin efendisine, onunla birlikte şehadete Yürüyen Kerbela yiğitlerine.


Meydana gelen her olay ezeli takdirin bir hükmüdür ve Yas tutmak ehl-i sünnet İtikadı ve inancına  aykırıdır ancak Allah’ın verdiği hükme boyun eğen her mü'min bu olayın acısını yüreğinde taşır.
Bile bile şehadete Yürümekti Kerbela. Rızaya razı olmaktı. En ağır işkencelerle şehit edilen Hazreti Hüseyin; Hazreti Hasan in, Hazreti Ömerin, Hazreti Ebubekirin oğullarının ve nice sahabenin şehit edilmesine şahit oldu. Bir an bile beddua etmedi. "Şahit olarak bize Allah yeter". diyerek son ana kadar imana davetten vazgeçmedi. Onlar itaat edip gönülden teslim oldular, şehit oldular, hüseyni oldular.
Efendimizin neslinden,  ehl-i Beytten binlerce alim ve evliya yetişmiş , Kur'an ve sünnet ışığında İslamın dünyaya yayılmasında çok büyük rol oynamışlardır. Abdulkadir Geylani,İmam Rabbani, Zeynel Abidin.... bunlardan bazılarıdır.
RABBİM şefahatlerinden mahrum eylemesin bizleri.
Hamd alemlerin Rabbî olan Allaha, Salât ve Selam Efendimiz Muhammede ve onun pak neslinin üzerine olsun.

HAYIRLI CUMALAR  dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasemin Aydıner Arşivi