Gaziantep FK, Nasıl Transfer yapılır...!Okuyun, sorun, öğrenin ;

Gaziantep FK, Nasıl Transfer yapılır...!
Okuyun, sorun, öğrenin ;
Batista ve Lima ;


Mehmet Şahan yeni doğan oğlunu göremedi, çünkü Batista ve Lima için tam üç ay Brezilya'da kaldı. Onları iç saha, deplasman izledi. Para gitmesin diye Osmair'in evinde kaldı, arabasını kullandı.
Gaziantepspor'a geldiler, Lima Roma'ya transfer oldu, Batista Galatasaray'a, Mehmet Şahan Sivasspor mucizesini yaratan adam bilen yok, hatırlayan yok.


Jaziri, Bouzizi ve Tabata ;

Roma maçlarının ve Avrupa Kupası maçlarının kahramanları Bouazizi ve Jaziri ile sonradan gelen Tabata için Nurullah Sağlam ve yardımcısı Faik Demir Tunus ve Afrika'yı mesken tuttular. Oraya gide, gele pasaportlarında sayfa kalmadı. Sonra üçüde hem oynadı, hem oynattı, hem para kazandırdı. Nurullah Sağlam ve Faik Demir sanki cüzzamlı gibi bu memleketin çocuklarına bakılmıyor.


Preko, Johnson ;

Her ikiside Hüseyin Kalpar, İsmet Savcılıoğlu ama aynı zamanda Emirdağlı Ceylan Çalışkan'ın inanılmaz ikna ve özverisi sonrası Gaziantepspor'a geldiler. Sonra yolları Fenerbahçe'ye uzandı.

Toraman, Şahintürk ;

Birini Sivas'tan, birini Kilimli'den izleyip Türk futboluna kazandıran isimlerden Ali Güneş, sonra şampiyonluklar, playofflar, Balkanlar, Avrupa , Türkiye beş yıldır kendi imkanlarıyla gezen bu isme ne yapıyorsun, halin necidir diyen yok.

Karcemarkas ;

Teknik direktör Coucerio ile birlikte Litvanya milli takımından transfer edilen kaleciliğinin yanında muhteşem bir karakter olan Karcemarkası getiren Erhan Yüksek'i hatırlayan yok. Yahu burası benim ikinci vatanım diyen Karce'yi kaleci antrenörü olarak düşünen yok.

Alt Yapı ve Seçmeler ;

Bir tanesi demiyor, çıldırıyorum. Yahu kardeşim süper lig takımında seçme olur mu ?


Karpuz mu seçiyorsunuz siz ?

Bu takımın 8 ve 10 yaşından itibaren yaş grupları var. Bunlar sıra, sıra, sınıf atlaya, atlaya yukarı çıkmıyor mu ?
Bunlar haftada beş idman yapsa, ayda 20, yılda 240, 10 yılda 2400 idman yapar.
Yani siz bu durumu es geçip,16, 17, 18, 19, 20 yaşlarındaki güreşci tipli ağır siklet adamları toplayıp seçme yaptıracaksınız ve bu çocukların, ailelerin hayalleriyle oynayacaksınız.
Alt yapı nasıl olur Hındal Gündüz'e, Faik Demir'e, Ali Güneş'e, Ömer Akyılmaz'a ve ismi buraya sığmayan hocalara sorun.
Futbolcu nasıl kazanılır, yöneticilik nasıl olur. Bir pozisyonda koşmuyor diye rakibe öyle tekme atılmaz, böyle atılır deyip Kemal Aslan'ı sahadan kovan Mehmet Şahan, sonrasında futbolu bıraktım diyerek ağlayan bu 17 yaşındaki çocuğun başını okşayan, ne futbolu bırakması, önce bu takımın, sonra Gaziantepspor'un ve Fenerbahçe'nin, milli takımın formasını giyeceksin diyen Çetin Katırcıoğlu'na sorun.


Gelen transferlerin hepsi küme düşen takımlardan ve bildik, tanıdık isimler. Yabancılar iki yıldır kasetlerden, menejerlerden gelen isimler. Geçtiğimiz 20 yıl içerisinde THY uçakları gibi dünyanın her tarafını kendi hocaları ile tarayan ve kasetleri, menejerleri devreden çıkaran Gaziantepspor'dan bu modele geçmek beni kahrediyor.
Sakıp Özberk, Hüseyin Kalpar, Nurullah Sağlam süper ligte, Mehmet Şahan, Bünyamin Süral, Faik Demir, Fatih Yılmaz, Erol Azgın kısaca her kategoride hocalarımız çalışırken son dört yılda gelen yerli ve yabancı teknik adamların yaptıklarını, yardımcıları ve getirdikleri futbolculardan aldıklarını ve daha altı ay önce Fenerbahçe'de Emre abi diyen Erol Bulut'a takımın tüm yetkilerinin teslim edilmesini hazmediyorum.
Tıpkı Gaskispor takımının kapatılıp bu memleketin alt yapısının bitirilmesi gibi.
Sahiden bu memlekette yüreği yanan, bu şehrin çocukları, hocaları, kıyıda köşede atılan personelleri için neden savaş verilmiyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi