Düğün Salonu ve Kuaför şikayetleri!

Pandemiden geçtiğimiz şu günlerde, 1 Haziran itibariyle kismi olarak normalleşme ile birlikte düğün sezonunun da açılmasıyla iş yapmaya başlayan düğün salonları ve beraber çalıştıkları kuaförler adeta tuzak hazırlıyor… Son günlerde gerek bana gelen, gerekse sosyal medyada şikayetleri okuduğumda inanın çok şaşırıyorum. Fahiş fiyat uygulamaları bir yana, yapılan sözleşmelerdeki bir çok maddeyi uygulamayan kuaför ve düğün salonlarına birilerinin artık önlem alma zamanı geldi. Vatandaş, zor günler geçirdiği bu pandemi sürecinde bir çok zorlukla karşılaşırken, üstüne birde düğün salonu ve kuaför sıkıntısı çekmesi herkesi üzüyor.
Hele hele geçtiğimiz pazar günü Gaziantep’te yaşanan kuaför olayından sonra tüm Türkiye’de gözler bu tür şikayetlere çevrildi. Sosyal medya ve normal haber sitelerine bakıldığında çok sayıda kuaför ve düğün salonu şikayeti olduğu görülüyor. Bu şikayetlerin başında, vaat edilenlerin eksik yapılması.
Mesala, “… adlı kuaför hakkında şikayette bulunacaktım. Böyle bir pandemi döneminde temizlik önlem sıfır, yerlerde yiyecek atıkları, ekmek kalıntılarına kadar vardı uyarmak istediğimde de azarlanıp bir daha gelmememi söylediler”

“Farklı şehirde yaşadığım için bilinmeze girdim ve tamamen hatalı bir seçim yaptım. Öncelikle gelinlik üzerinde bazı tadilatlar yapılacaktı ve beni provaya çağırmaları gerekiyordu düğünüme 1 hafta kala. Ben arayıp provaya geleceğim dedim hazır zaten dediler gidip gördüm ki gelen kumaş benim istediğim değil”

“Düğün salonları vaat ettikleri gibi hizmet vermiyorlar. Hem parayı çok istiyorlar, hemde düğün sahiplerini zor durumda bırakıyorlar. Pandemi döneminde verdikleri fiyatlar dudak uçuklatıyor. Ama salona gidildiğinde dediklerinin birini yapmıyorlar”

Gibi şikayetler var. Artık buna birilerinin dur demesi gerektiğine inanıyorum. Halkımızın zor durumda kalmaması için ne gerekiyorsa o yapılmadı. İnsanlar mutlu gününde eğer bu tür sıkıntılar yaşıyorsa varın gerisini siz düşünün. Berberler odası, kuaförler odası, düğün saloni işletmeleri ve derneklerinin harekete geçmesi gerekiyor. Yoksa, daha çok şikayet olur ve sıkıntılar artar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Duygu Kaplan Arşivi