Gemiyi ilk önce kimler terkeder....!

Şimdi Gaziantep'teki spor Gündemi aşağıdaki fotoğrafı konuşuyor.
Gaziantep FK teknik direktörü ve avanesi 50 bin euroya yani 350 bin türk lirasına kiraladığı özel uçağa ekibinide bindirerek can güvenliği nedeniyle korkarak yani şu anda saha dışında bir arada olması gereken, birbirine moral vermesi gereken, kendisinin yeşil sahada komutasında mücadele verdiği ekibi burada bırakarak kaçıyor.
Bu şuna benzer Vali Davut Gül'ün özel uçağı tutup valilikte çalışan ekibini buna bindirip giderse bir daha bu halk kendine inanır mı ?
Bir daha ona saygısı kalır mı ?
Ama şimdi bakıyorum herkes Şumudica'nın bu özel uçak fotoğrafı karşısında şokta , yazılar, twit'ler havada uçuyor, herkes şaşkın.
Neden şaşırıyorsunuz ki ?
Bir takımın teknik direktörü sekiz tane sarı kart görürken neden şaşırmadınız ?
Bir takımın teknik direktörü deplasmanda küme düşme savaşı veren rakibinden puan almışken üzüntülü taraftarlarına el hareketi yaparken neden şaşırmadınız ?
Bir takımın teknik direktörü şampiyonluk yarışı veren takımı yenmişken bunun sevincini yaşamak yerine rakip teknik adama hakaret edip, futbolcularına saldırırken neden şaşırmadınız ?
Bir takımın teknik direktörü eski çalıştırdığı takımı yendiği halde onları teskin etmek yerine futbolcularına, teknik adama, başkan ve yönetimlerine hareket çekerken neden şaşırmadınız ?
Bir takımın teknik direktörü istisnasız her rakip takımın teknik direktörü ile sözlü, zaman zaman kavgaya varacak şekilde göğüs göğüse geldiğinde neden şaşırmadınız ?
Bir takımın teknik direktörü tüm hakem camiasını karşımıza aldığında neden şaşırmadınız ?
Bu kadar hareketi yapan bir teknik adama eleştiriler karşısında yeniden sözleşme uzatan başkan ve yönetime neden şaşırmadınız ?
Kısaca Şumudica benim ne düşmanım, ne rakibim, ne de hasmım...!
Ben bir Gaziantepli futbol adamı, 25 yıllık bir spor yazarı olarak bir ilke, karakter, onur, centilmenlik, forma, arma savaşı verdim.
Ben altı ay önce Şumudica'ya Romence " Du - te acasa " yani " evine dön " derken onlar bu yaptıklarını görmek yerine sadece puan cetveline bakmayı tercih ettiler.
Yani altı ay sonra herkes benim baktığım pencereden bakmaya başladı.
Oysa bu lejyonların gemiyi ilk önce terkedeceklerini biliyordum, yazmıştım, yine bizlerin yani taraftarın, bu takım için Boluda taş yiyen, erzurumda soğuk yiyen, Bursa'da üzülen, İstanbul Başakşehir'de sevinen taraftarın terketmeyeceği mesajını veriyordum.
Ama maalesef takımı yönetenler, bazı spor basını ve taraftarlar farklı pencereden bakmayı yeğledi...!
Çünkü bu cepheye göre kazanmak için her yol mübahtı...!
Misal olarak , şöyle düşünün ; Adam hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcı, Kumar, mafya ve her türlü olabilir ama parası varsa muktedir adamdır.
Hani " ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim " düstüru....!
Başkan ve yönetime naçizane önerimdir...!
Bence şu Corona olayı bitince tekrar bir özel uçak kiralayıp parasını siz verin bu Şumudica ve avanesini Romanya'dan alıp getirin, yetmez havaalanında binlerce taraftarınızla karşılayıp, stad da Faruk Lök'ün söyleyeceği Haşıl türküsü ile kutlama yapıp havai fişeklerle unutulmaz bir gece düzenleyin.
Bu arada küme düşme hattının en altındaki takımlar ikinci yarıda Kayseri 12, Ankaragücü 11, Kusımpaşa 11 puan toplarken biz sadece 8 puan topladık Şumudica severlere duyurulur.
Sahi Gemiyi ilk önce kim terkeder ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi