CORONA VE FUTBOL....!

Şimdi gündem normal olarak Corona ve onun bulaşıcılığı etkileri, ölüm oranları, alınacak önlemler.
Tabii bende bir spor yazarı olarak bundan sonraki süreçte sadece futbol değil, spor üzerindeki etkilerini yazmak istiyorum....!
Bir defa artık bu Corona ve liglerin önce seyircisiz, şimdi ertelenmesi ve ne zaman oynanacağının bilinmemesi üzerine deniz bitti...!
Çünkü futbol kulüpleri bu dönemde önce seyirci gelirlerinden, sonra sırasıyla iddaa geliri ve en önemlisi televizyon gelirlerinden oldular. Tabii iş sadece bu kadar da değil aynı zamanda daralma çerçevesinde sponsorlar, reklam gelirleri de olacakların ayrı bir boyutu..
Yani kulüplerin kasasına kilit vuruldu ve ne zaman açılacağı, havuza ne zaman para akacağı bellide değil.
İşte bu bol sıfırlı euro ve dolarlı kontratlar sayesinde Kruse'nin istiklal marşı sevdasını, Muslera'nın armayı öpme özlemini, Şumudica'nın elinde türk bayrağı ile trübünleri dolaşma hareketi devam edecek mi ?
Etmeyecek mi ?
Göreceğiz....!
Çünkü şu anda İskoçya Hearts, İsviçre Sion, Almanya Möncgladbach, Fransa Amiens kulüpleri maaşları yarıya, daha aşağıya indirdiler.
Bakalım bizde ki durum ne olacak ?
Sayın Mehmet Büyükekşi ne gibi açıklamalar yapacak merakla bekliyoruz...!
Aslında bu Corona olayı Türk futbolunun kurtuluş reçetesi 'de olabilir. Yıllar önce 2+1 ile başlayıp, uzadıkça uzayan ve her kulüpte sayısı 15'e dayanan yabancı furyası sonucu milyarlarca dolar ve eurolar bu futbolcular ile düzenin kan emicileri yerli, yabancı menejerler, işbirlikçileri basın ve beraber kulüpleri soyan başkan ve yöneticiler ile alınan bir şampiyonlar ligi kupası, Avrupa Ligi kupası var mı ?
Bırakın kupayı final ve yarı final var mı ?
Ama bakın türk çocukları ve Türk teknik direktör Şenol Güneş ile Avrupa şampiyonasını play offsuz üstelik dünya şampiyonu Fransa'dan dört puan alarak yakaladık.
O zaman kurtarın bu ortamda Türk futbolunu bu asalak beşinci sınıf futbolcu ve teknik adamlardan....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi