GFK ve Mehmet Büyükekşi.!

Adil Konukoğlu takımı süper lige çıkardı, teknik direktörü buldu, transferleri yaptı ve kongreyi yapıp takımı Mehmet Büyükekşi'ye teslim etti.
Mehmet Büyükekşi Ziylan Grubunun damadı. Yıllardır İstanbul'da ayakkabı ve spor malzemesi dalında Türkiye'nin en önemli firmalarından.
Eski Gaziantep, yeni İstanbul valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep yerli ve ulusal siyasetçileri, bürokratları Adil Konukoğlu sonrası başta kayınbabası Ahmet Ziylan olmak üzere Mehmet Büyükekşi'ye adeta psikolojik ambargo uygulayarak takımı zorla teslim ettiler.
Ziylan grubu ve Büyükekşi'nin tek şartı var dı ?
Biz bir yıl yönetir sonra devrederiz. Zaten kendiside gerek kongrede, gerek her platformda bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve bir yıl sonra bir arkadaşa bu görevi tevdi edeceğini belirtti.
Ligin ilk yarısında istikrarsız sonuçlar, eleştiriler, küme düşme çizgisinde olunması kendilerini demoralize etti. Fakat ikinci yarı ve pandemi sonrası alınan başarılı sonuçlar ile takım çıkış yaparken, kendiside, grupta bu işi sevdi. Ulusal ve yerel gazeteler, televizyonlar derken mükemmel bir reklam.
Spor ve futbol böyledir. Celal Doğan bir gün bana şöyle demişti " Kenan ben siyasette beş yılda bir seçime giriyorum, bu futbolda her hafta sandık kurulmuş gibi hissediyorum " .
Başarı ve galibiyet kar gibi her şeyin üstünü örtüyor ve bembeyaz yapıyor.
Hafta içinde Ankara'da yapılan TFF kongresinde Büyükekşi'nin divan başkanı olması ve resimlerini görünce içimden güldüm.
Başkan bu gidişle bırakın bir seneyi, bırakmayı önce Mehmet Sepil'in yerine kulüpler birliği, sonra Nihat Özdemir'in yerine TFF ve sonrasında Sloven başkan Ceferin'nin yerine UEFA başkanı olursa şaşmam...!
Bir yıl görevdeyim, bırakırım sözü mü dediniz ?
O Süleyman Demirel'in dediği gibi " Dün dündür, bugün bugündür "....!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi