Haydi Abbas Taşgit ve Gürbüz Balo...!

Haydi Abbas vakit tamam ile tanışmam uzun yıllar önce bir Adanaspor deplasmanı sonrası ağabeyimiz, ustamız, duyenimiz, yol göstericimiz ve 30 yıldır kader birliği yaptığımız Bedrettin Ay'ın deplasman dönüşü yazlığında bizi ağırlamasıyla oldu. Mustafa Teke ve rahmetli Gürbüz Balo ile birlikte. Maç bitti ve biz hızla gece 24.00'e doğru Dörtyol 'daki yazlığa ulaştık. Ben hemen mutfağa yemek, salata, mezeler derken ekip masayı hazırlıyor. Denize karşı, harika bir manzara, sohbet süper, keyifler gıcır, kafalar hafif cilalı, bir anda rahmetli Gürbüz Balo ayağa kalktı ve gökyüzündeki muhteşem aya şöyle bir baktı ve asıldı o gür sesiyle" haydi abbas vakit tamam, akşam diyordun, işte oldu akşam. Kur bakalım çilingir soframızı, dinsin artık bu kalp ağrısı, aya haber sal çıksın bu gece , görünsün şöyle bir gönlümce,
Ve devam etti. Site çınlıyor.
Aman allahım yok böyle bir ses, bir ortam, gözlerimiz yaşlı, tüylerimiz diken, diken.
Bitti ve uzun süre kendimize gelemedik. Şimdi her Abbas ve vakit tamam da aklıma o gece gelir.
Evet Gürbüz Balo üstad Şimdi sen karşıla Abbas Taşgit ağabeyimizi inşallah cennetinde çünkü o yıllarca bizi basın tribününde güler yüzüyle , babacanlığı, samimiyeti ve içtenliğiyle karşıladı .
Şimdi sıra sende haydi abbas vakit tamam deyip, götürdün.
Evet, bizim kuşaktaki spor adamları yavaş, yavaş eksiliyor. Saip babalar, Asım Atmazlar, koçerolar ve diğerleri, galiba bizde bu yüzden eski maç, kamp, deplasman, antreman ortamlarını, sıcaklığı, içtenliği, samimiyeti, dostluğu bulamadığımız için heyecanda, yazılarda, deplasmanda, maçlarda, kamplarda azalıyor.
Bir gün bizede vakit tamam diyecekler, inşallah hoş bir seda bırakır öyle gideriz.
Bu vesile ile ahirete intikal eden tüm spor adamlarının ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi