Kamil Ocak, ismini silemezsiniz.!

Kamil Ocak 1914 Gaziantep Doğumlu...!
Babası Gaziantep'in eski belediye başkanlarından Mevlevi Tekkesi Şeyhi Mustafa Efendi.
Kamil Ocak o dönemde Robert Koleji mezunu 1935 yılının şartlarında üç dil İngilizce, Fransızca ve Arapça bilen entellektüel birisi.
Basketbolcu Galatasaray ile milli takıma kadar çıkan sportmen bir isim. Milli formayı giyerek spor bakanlığı yapan tek isimdir.
1955 ve 56 yılında kısa bir süre belediye başkanlığı yaptı. 1965 yılında Adalet Partisinden milletvekili seçildi ve ölümüne kadar Süleyman Demirel'in kabinesinde spor bakanı olarak görev yaptı.
Türkiye'de spora yaptığı önemli katkılarının ve vizyonerliğinin yanında memleketine kısa sürede kapalı salon ve stadyum yaptırmıştır. Kapalı Spor salonunun açılışını bizzat kendisi yaparken açık stadyumun açılışına ömrü vefa etmemiş ama kadir şinas Gaziantep halkı bu büyük devlet ve spor adamını unutmamış adını vererek ölümsüzleştirmiştir.
Ama ne yazık ki ;
2018 yılında yıkımına karar verilen Kamil Ocak Stadyumu ile birlikte 1969 yılından beri yani 50 yıllık Kamil Ocak ismide silindi ve unutturulmaya çalışılıyor.
Yeni yapılan Beylerbeyindeki stada alınan para nedeniyle Kalyon ismi konulurken, bu şehre mal olmuş Kamil Ocak ismi yok edildi.
Oysa yönetenler şunu bilmeli ;
Bazı anıtları, eserleri yıkabilirsiniz, yok edebilirsiniz, isimlerini silebilirsiniz...!
Ama Gazianteplinin gönlünden, mazisinden, tarihinden, hafızasından, kalbinden, gururundan, gözyaşından, kitabından, ansiklopedisinden nasıl silebilirsiniz.
Bazı isimler kitaplara, dağlara, taşlara yazılır.
Ama bazı isimler kalplere, kalplere, yani yüreklere yazılır, yüreklere.
Siz silsenizde onlar bu Gazianteplinin yüreğinde kalır.
Derhal bu yanlıştan dönün, bir spor adamı ve bir Gaziantepli olarak burada ve yurt içi, yurt dışında yaşayan Gazianteplilerin hislerine tercüman oluyorum.
50 yıllık isim ve tarihi alacak bedel yoktur ve o para icat edilmemiştir.
İşte kanıtı alttaki resimler.....!,

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kenan Yücel Arşivi